Lánczi Tamás;kormánypropaganda;Szuverenitásvédelmi Hivatal;

Lánczi Tamás levelet írt az Európai Bizottság alelnökének arról, hogy tudja, rajta keresztül Soros György kommunikál

A jelek szerint a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke kísérletet sem tesz arra, hogy legalább látszólag ne a Fidesz érdekeit képviselve nyilvánuljon meg. 

Ma napon levélben fordultam Vera Jourovához, az Európai Bizottság alelnökéhez, amelyben felhívom a figyelmét a 2024-es választásokra leselkedő veszélyekre, amit a külföldi befolyásszerzési kísérletek jelentenek - közölte egy kedd délelőtti Facebook-posztban a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke.

Lánczi Tamás ebben reményét fejezte ki, hogy az Európai Bizottság felhagy Magyarország úgynevezett szuverenitásvédelmi  törekvései ellen. Ebben figyelmébe ajánlotta azt, hogy a felállításuk óta eltelt három hónapban mire is jutottak vizsgálataik során. Ez pedig nem más, mint a kormánypártok egyik kedvenc témája: az ellenzék állítólagos külföldi kampánytámogatási kérdése. Összességében kijelenthetjük, hogy a 2022-es választás előtt felépített finanszírozási modell alkalmas arra, hogy kitartóan finanszírozzon magyarországi politikai tevékenységeket. Nem egyszeri, hanem folyamatosan aktív befolyásolási kísérlettről van szó - vélekedik Lánczi Tamás, megjegyezve, hogy ez rendkívüli kockázatot jelent a 2024-es európai parlamenti, valamint magyarországi választás folyamatának tisztaságára.

Természetesen előkerül mind Soros György, mind Alex Soros neve is a dokumentumban, Lánczi Tamás szerint legalábbis Vera Jourová mondanivalójában rendre az amerikai magyar milliárdos és fia üzenetei jelennek meg. „Bízunk benne, hogy az Európai Tanács felismerése nyomán az Európai Bizottság módosít korábbi álláspontján és az Európai Unión kívüli szereplők beavatkozási kísérleteihez való asszisztálás helyett támogatja a tagállamokat a nemzeti szuverenitásuk és választási folyamataik védelmében, vagy legalább felhagy az ezzel szemben támadással” - zárta sorait Lánczi Tamás, megjegyezve, hogy az új Európai Bizottság figyelmébe szívesen ajánlja az általa vezetett hivatal megállapításait.