vita;Deutsch Tamás;EP-választás 2024;

Deutsch Tamás megüzente, hogy viszket a tenyere, de a „dollármédiában” nem vitatkozik

Az állami média természetesen megfelelő terep számára.

A kormánypárti Mandinernek adott interjút Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti listavezetője. Ebben egyebek között elmondta, a legfontosabb számukra most az, hogy megnyerjék a következő választásokat. Egy focis hasonlattal levezette, nem készült arra, hogy ő lesz a listavezető, de azért megy még neki, hogy központi figura legyen.

A Telex szemléje szerint Deutsch Tamás közölte azt is, hogy fontosnak tartja a vitát, majd megmagyarázta, hogy ennek ellenére miért nem fog szerepelni a Partizán által szervezett megmérettetésen, meg úgy általában más, kormánykritikus sajtóorgánumok szervezésében miért nem hajlandó fellépni.

„Fontosnak tartom és várom a vitát. Viszket a tenyerem. De tisztázzunk két dolgot. Egyrészt a Partizán egy közepes hatékonysággal működő dollárbaloldali aktivistaszervezet, véletlenül sem sajtóorgánum. Amit ő csinál, az a dollárbaloldal kampányának a szervezése. 

Megtisztelő persze, ha felkérnek, hogy a riválisaink kampányában vegyek részt, de öntsünk tiszta vizet a pohárba, a dollármédia, a 444, a Telex, a HVG, a 24.hu, az RTL, a Partizán ne gondolkodjon bennem, nem vagyok az ő kampányemberük” - közölte. Hozzátette ugyanakkor, hogy az ATV-t nem tekinti dollármédiának, az állami média felkérésére pedig „természetesen igent mond”.

Az interjúban Deutsch egyebek közt elmondta, hogy nem „brüsszeli főispánnak készül, csak lelkes híve” Orbán Viktor március 15-én kiadott jelszavainak. Vagyis annak, hogy erősíteni kell a magyar érdekképviseletet az uniós intézményekben. „Egyszer és mindenkorra fel kell számolnunk a nemzeti szuverenitásunkkal szembeni támadásokat” - közölte, bár itt feltehetően nem arra gondolt, hogy orosz hackerek ki-be járkáltak a magyar külügy informatikai rendszerében, mielőtt Szijjártó Péter Barátságért kitüntetést vett volna át Szergej Lavrovtól.