Robert Fico;merénylet;Szlovákia;Peter Pellegrini;

Mindenre emlékszik Robert Fico, de állapota továbbra is súlyos

Képes a kommunikációra, de sebei miatt nyugalomra és pihenésre van szüksége. 

Csak néhány szót tudott váltani Robert Fico miniszterelnökkel Peter Pellegrini megválasztott államfő csütörtökön a besztercebányai kórházban.

Mint a TA3 szlovák televíziónak elmondta, azért tudtak ilyen keveset beszélni, mivel a kormányfőnek nyugalomra és pihenésre van szüksége súlyos sérülései miatt. Annyit azért megtudott tőle, hogy a politikus emlékszik a merényletre, s meglepődött, hogy olyan gyorsan történtek a dolgok - s azon is, hogy egyáltalán megtörténhetett. Pellegrini szerint Fico magánál volt, amikor átszállították Besztercebányára és érzékelt mindent, ami körülötte történt, kivéve azt amikor műtéti altatásban volt. 

A leendő államfő megjegyezte, bár a miniszterelnök magánál van, de még mindig súlyos az állapota - írja szemléjében a Paraméter. 

Eközben a pozsonyi Új Szó arról ír, hogy a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) péntek reggel átkutatta a feltételezett elkövető lévai otthonát. 

Riportunkat pedig itt olvashatják el. A többi között egy szemtanú is megszólal, de megtudhatjuk azt is, nem csak döbbenetet váltott ki Szlovákiában a kormányfő elleni merénylet, hanem dühöt is.