Szijjártó Péter;Orbán Viktor;orosz támadás;

Orbán Viktort most csak a kampány érdekli, az orosz kibertámadás nem

Azt nem tudni, hogy kampány után érdekelni-e majd. 

„Mindent elmondtam már. Nem fogok más kérdésekkel foglalkozni, csak a kampánnyal foglalkozom” - jelentette ki a Telex, az orosz kibertámadásokat firtató kérdésére válaszolva a miniszterelnök.

Orbán Viktor ezt egy kecskeméti kampányeseményen vetette oda a portál stábjának, amelynek sikerült bejutnia a kormányfő szigorúan zárt eseményére és még egy kérdést is sikerült kiharcolnia.

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a 444 arról számolt be, hogy két éve Oroszország katonai és polgári titkosszolgálatai széles körű kibertámadást hajtottak végre a magyar külügy rendszerei ellen, s ezek révén nemzetbiztonsági szempontból felbecsülhetetlen értékű adatokat lophattak a külügy gépeiről. Ezt két éve még kampányhazugságnak nevezték, miközben pontosan tudtak mindenről.

A Momentum Mozgalom országgyűlési képviselője eközben bejelentést tesz a cikk miatt a Szuverenitásvédelmi Hivatalnál, valamint Szijjártó Péter nemzetbiztonsági átvilágítását kéri. Tompos Márton szerint ez Magyarország teljes megalázkodása és a magyar szuverenitás lábbal tiprása.

Úgy véli, a hekkertámadást semmilyen látható diplomáciai válaszlépést nem követte. A mai napig nem tudni, hogy a NATO 4. cikkelyét aktiválta-e a magyar kormány, vagy terveztek-e ilyet a támadás után. Az, hogy ezek nem történtek meg, vagy a közvélemény nem tud róla, azt jelzi, hogy a magyar kormány nem tekinti ezt az ország függetlenségét és biztonságát súlyosan károsító és ellenséges hírszerzési akciót problémának. „Ezért kérem a Szuverenitásvédelmi Hivatalt, hogy ha valóban komolyan gondolják a saját feladatukat, akkor indítsanak vizsgálatot ebben az ügyben, különös tekintettel Szijjártó Péterre, akinek a nemzetbiztonsági átvilágítását sem tartom ördögtől valónak. Bár a legegyszerűbb az lenne, ha lemondana előtte” - zárta sorait Tompos Márton.