Szerbia;önkormányzati választás;Magyar Levente;kampányolás;

Békepárti hangokról és a Fideszről szónokolt Szerbiában Szijjártó Péter államtitkára, meg arról, hogy kire szavazzanak az ottani magyarok

Magyar Levente külügyi államtitkár kampánykörúton jár a Vajdaságban.

Az európai választásokon a békepárti hangokat kell megerősíteni, míg a június 2-i szerbiai önkormányzati választások tétje az, hogy milyen erősek lesznek a magyar önkormányzatok a Vajdaságban – hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára csütörtöki vajdasági körútja során.

Úgy tűnik, a saját szuverenitására oly kényes magyar kormánynak, a külügy most más ország szuverenitása kevésbé fontos, ha azt pártérdek diktálja. Ugyanis Magyar Levente parra kért mindenkit, hogy „június 9-én támogassák a Fideszt, a béke hangját az európai parlamenti választásokon, június 2-án pedig, a szerbiai önkormányzati választások alkalmával szavazzanak úgy, hogy "erős önkormányzati képviselete legyen a magyarságnak”.

– Ha vannak erős önkormányzatok, akkor lesz erős magyar intézményes közösség, és ha van erős magyar intézményes közösség, akkor tudjuk folytatni azt a fajta támogatáspolitikát Budapestről, amit az utóbbi években megtapasztalhattak. Az erős magyar érdekképviselet a Vajdasági Magyar Szövetségen (VMSZ) keresztül tud megvalósulni – nyomatékosította az államtitkár, hogy mely pártra szavazzanak az ott élők.