kampány;Felcsút;Magyar Péter;önkormányzati választás 2024;EP-választás 2024;

Magyar Péter Felcsúton: Kérdezzük meg a magyar embereket, erre szavaztak-e

A Tisza Párt alelnöke ezen az országjáráson a kiábrándult kormánypárti szavazókat akarja megszólítani. Idézett is volt és jelenlegi fideszeseket Hadházy Ákostól Orbán Viktoron át Demjén Ferencig. Bicskén aztán az iszonyatról beszélt.

Igazságot Magyarországnak – lépett pódiumra Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke azon a politikai nagygyűlésen, amelyet  péntek délután tartott az Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc szűk pátriájának számító Felcsúton. Kezdésre, fél 3-ra néhány száz ember gyűlt össze meghallgatni a politikus beszédét, rengeteg magyar zászlót lehetett látni náluk. Magyar Péter fél órát késett, Hatvanpusztáról esett be Bicske felé, Hadházy Ákos évek óta tartó tényfeltáró munkája nyomán annak a 13 hektáros kúriának a leírásával is indított, amely hivatalosan Orbán Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek a nevén van. Azóta, hogy 2012-ben megvette, minimum 10 milliárd forintot fordítottak rá. 

Jelen esetben – hívta fel a figyelmet Magyar Péter – az „Igazságot Magyarországnak!” felkiáltás arról szól, hogy Orbán Viktor feltűnéséig Felcsút azért őrzi a történelmi emlékezet, hogy 1931. július 16-án 5770 kilométer megtétele után a község határában landolt az a Justice for Hungary nevet viselő Lockheed Sirius típusú repülőgép, amellyel Magyar Sándor és Endresz György repült Kanadától Magyarországig, tiltakozásul a trianoni békeszerződés ellen. – Mi is ezt üzenjük. Igazságot Magyarországnak 2024-ben – jelentette ki Magyar Péter, hozzáfűzve, azóta, hogy 2004-ben Magyarország az Európai Unió tagja lett, 40 ezer milliárd forint brüsszeli támogatás érkezett, amelyből „Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor  közösen” az Európai Unió második legszegényebb és lekorruptabb országává tette Magyarországot.

– Nincs időnk, hogy beszéljünk az egészségügyről, az oktatásról, a szociális szféráról, önök is tudják, hogy milyen állapotban vannak. Küldhetünk egy jelzést, hogy a magyarok nem félnek, hogy nincs hova hátrálni. A szellem kibújt palackból és nem lehet visszazárni. Reméljük, nem kell sokáig várni egy országgyűlési választásra – mondta, mielőtt magáról Felcsútról kezdett volna beszélni. Felidézte,. hogy a 2004-ben elindított A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány húsz év alatt 53 milliárd forint taopénzt kapott. – A lényeg az a feeling, hogy valakinek itt van a háza, és vele szemben épített egy stadiont, szinte mindent közpénzből – célzott Orbán Viktorra és a Pancho Arénára, a Vál-völgyi Kisvasútra, és felcsúti szállodára, a Hotel Panchóra. – Mostanra nagyjából felépült a birodalom. Kérdezzük meg a magyar embereket, hogy erre szavaztak-e 2010-ben, '14-ben, '18-ban és '22-ben. Június 9-én egyszerű választás lesz: múlt vagy jövő, korrupció vagy tiszta közélet, csak az elmúlt öt év alatt 1309 milliárd forintból működő kormányzati propaganda vagy az igazság, Deutsch Tamás vagy Tarr Zoltán – sorolta ezután a Tisza Párt alelnöke, szerinte miről szól az önkormányzati és EP-választás. A vonat nem vár – vezényelt ezután Demjén Ferenc után szabadon mindenkit Bicske felé.

Ami a hangulatot illeti, az eddig 15 megyét és 140 települést érintő országjárásán Magyar Péter nyilvánvalóan a kiábrándult fideszeseket akarta megszólítani. Ez akár sikerülhet is neki, helyszíni tudósítónk legalábbis több olyan emberrel is találkozott a tömegben, aki  saját bevallása szerint 2022-ben még Orbán Viktor pártjára szavazott. Többen jöttek Budapestről, Székesfehérvárról, de éppenséggel Abonyból is. 

Ami itt történt, arra nincsenek szavak

Bicskén a háromnegyedkor 5-kor kezdődő tüntetés elsőre csak 50-80 embert vonzott, ez duzzadt 150-180-ra tíz perc múltán. Csecsemőtől a fiatalokon az idősekig minden korosztály képviselteti magát.

Bicske az a város, ahol a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon egykori igazgatója, Vásárhelyi János évtizedeken át molesztálhatott gyerekeket. Őt pedofíliáért 8 év, az igazgatóhelyettest, Kónya Endrét kényszerítésért 3 év 4 hónap fegyházra ítélték, Magyar Péter pedig gyakorlatilag annak a botránynak köszönheti a politikai karrierjét, hogy 2024 februárjában kiderült Novák Katalin volt köztársasági elnök tavaly a pápalátogatásra hivatkozva kegyelemben részesítette Kónya Endrét.

Felcsút után a Tisza Párt alelnöke késett Bicskéről is, de a hívei türelemmel várták. Látható rendőri biztosítása a rendezvénynek nincs, de sanda gyanúnk szerint civil ruhát viselő rendőrök feltűntek a tömegben. Magyír Péter végül azzal indított, hogy üdvözölte a volt városi polgármester, jelenlegi parlamenti képviselő, a fideszes Tessely Zoltán titkárát, aki őt fényképezte, utána pedig felsorolta, éppen hány szakorvos hiányzik a város orvosi rendelőjéből.  

Ami itt történt, arra nincsenek szavak – tért át ezután Magyar Péter a pedofilügy jelentette iszonyatra. Felidézte, hogy mi történt, a megjegyzését, hogy Szentkirályi Alexandra volt fideszes budapesti főpolgármester-helyettes, jelenlegi főpolgármester-jelölt volt az, aki gyermekvédelmi kitüntetést adott át Vásárhelyi Jánosnak, szórványos füttyszó fogadta. Tett egy oldalvágást Tessely Zoltán felé is, aki nagy keresztényként döngeti a mellét, de nem kért bocsánatot az áldozatoktól.

– Az öngyilkos fiútól már nem tudják ezt megtenni. Szégyelljék magukat 

– emelte ki. – Miért nem mer Bicskére jönni a miniszterelnök és beszelni az eredményekről? – firtatta ezután Magyar Péter, hozzáfűzve, most még nem késő a magyar emberek mellé állni de nemsokára késő lesz. Ő megérti, hogy a fideszesek most mosolyognak, ugyanúgy, ahogyan '88-'89-ben a kommunisták is mosolyogtak, de aztán jött Orbán Viktor. Szerinte a Fidesz attól fél, hogy a fiatalok a Tisza Párttal vannak. Elővette Pintér Sándor belügyminisztert is, aki mindenhez ért az egészségügytől az oktatásig, megjegyezve, hogy régebben máshoz is értett, de az már elévült, és sajnálatát fejezte ki, hogy Tessely Zoltán református emberként nem tudta elérni, hogy az elnöki kegyelmi botrányban főszerepet játszó Balog Zoltán mondjon le.

Magyar Péter ezután zárszóként hivatalosan is bejelentette, amit a Bicske felé menet már elejtett az újságírók előtt, vagyis hogy részt vesz az MTVA által szervezett EP-listavezetői vitán. 

Ha kizárnak a vitáról vagy belémfojtják a szót, azt mindenki látni és hallani fogja – jegyezte meg.