Fidesz;Gyurcsány Ferenc;Orbán Viktor;Demokratikus Koalíció;Magyar Péter;TISZA Párt;

„Tőről metszett fideszes vagy, frissebb, mint Orbán Viktor, de minden bizonnyal tehetségtelenebb” – Magyar Péternek üzent Gyurcsány Ferenc

A Demokratikus Koalíció elnöke úgy véli, a Tisza Párt alelnöke nem megbuktatni, hanem felfelé buktatni szeretné a miniszterelnököt.

„Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy, frissebb, mint Orbán Viktor, de minden bizonnyal tehetségtelenebb. Eldőlt, hogy mentalitásod, gondolkodásod, véleményed a Fidesz világához köt, bár igaz, magadat jobban szereted, mint őket” – üzente Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán közzétett, Magyar Péternek címzett levelében.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke hétfőn még azt fejtegette, a választásokig hátralévő alig két hétben nem fog kiderülni, hogy a Tisza Párt alelnöke valójában kicsoda politikai értelemben.

„De nem kellett sokat várnunk, mert te a segítségünkre siettél, tisztáztad a helyzetet. Interjút adtál a Telexnek” – írta a DK-elnök. Majd megjegyezte, eddig „sokértelmű óvatossággal” kezelték Magyar Pétert, de csak azért, mert „sokértelmű volt a szerepe”.

„Hallgatva, amit mondasz, te hatalmi értelemben lehet, hogy Orbán ellenfele vagy, hiszen az ő helye kell neked, nem szégyelled, nem is kell, hogy miniszterelnök akarsz lenni, de tartalmi értelemben, politikád lényege szerint te nem a Fidesz ellenfele vagy, hanem maga a Fidesz. Ilyenformán ellenfelek vagyunk”

– írta Gyurcsány. A DK elnöke ezután közölte, nem értenek egyet azzal, amit Magyar a világról, Európáról, Magyarországról gondol, és szerinte a Tisza Párt alelnöke – bár a politikában új – „régi, jól ismert fideszes szöveget” nyom.

„Orbánt nem megbuktatni, hanem, ahogy mondják, felfelé buktatni szeretnéd. Nem elszámoltatni akarod, hanem az Európai Tanács vagy a Bizottság elnöki posztját ajánlanád neki, ha úgy tetszik, kitüntetnéd. Szerinted olyan európai víziója van, ami alkalmassá és érdemessé teszi őt erre”

– jelentette ki Gyurcsány. Szerinte a Tisza Párt alelnöke azt javasolja, hogy „kössünk egy dealt a miniszterelnök úrral”, ám ők a miniszterelnököt le akarják váltani, és el akarják számoltatni.

„Jó, hogy adtad ezt az interjút. Hogy mondják? Elvált a tüdő a májtól. Vagy máshogy? Akkor eggyel beljebb vagyunk” – üzente Magyarnakk a DK elnöke.