sajtótájékoztató;Orbán Viktor;Kovács Zoltán;Alexander de Croo;

Kovács Zoltán: Orbán Viktor sajtótájékoztatóin nincsenek előre megszűrve a kérdések

Beszólt a belga miniszterelnök, támadásba lendült az államtitkár. 

Orbán Viktor kormányfő sajtótájékoztatóin a kérdések nincsenek előre megszűrve - írta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az X-en, szerdán. 

Minderről a Magyar Távirati Iroda (MTI) tett közzé beszámolót. Kovács Zoltán ebben arra reagált, hogy a De Knack című flamand nyelvű belga napilap szerdán megjelent cikke szerint Alexander De Croo kormányfő a lap munkatársának kérdésére válaszolva egyebek mellett azt nyilatkozta, ha ő egy „Orbán-féle kormányfő” lenne, akkor szóvivője előre bekérte volna a kérdéseket és csak olyanokat tehettek volna fel neki, amiket kedvel. Szerencsére nem ilyen országban élünk - fűzte hozzá.

Kovács Zoltán szerint Alexander De Croo kiemelkedik Magyarország szapulásával és „orbanofóbiájával”, éppen ezért nem lepődik meg ezen a rágalmon sem. Ráadásul a belga miniszterelnöknek a tényekkel is laza a kapcsolata. Kovács Zoltán azt feltételezi, nyilvánvalóan még soha nem látta Orbán Viktor kormányfő több órás sajtótájékoztatóit, majd hozzátette, 

„nem, a kérdések nincsenek megszűrve”.

Ezt követően azt javasolta neki, hogy kevesebb időt töltsön az uniós miniszterelnöktársa elleni olcsó szurkálódással és inkább azzal foglalkozzon, miért is kell küzdenie az újraválasztásért a június 9-i választáson. Talán itt az ideje megváltoztatni a „háborúpárti álláspontot” - fogalmazott Kovács Zoltán. 

Itt azért érdemes megjegyezni, hogy az államtitkár szavai könnyen keltheti az a látszatot mintha Orbán Viktor rendszeresen tartana sajtótájékoztatókat - holott évente csupán egy alkalom van, amikor a kormánytól független média is kérdéseket tehet fel neki. Emellett a miniszterelnök szupertitkos kampányt folytat - az eseményeket nem hirdetik meg előre, így a sajtó csak véletlenszerűen értesülhet arról, merre jár éppen Orbán Viktor.