Karácsony Gergely;Vitézy Dávid;főpolgármester-választás;önkormányzati választás 2024;

Vitézy Dávid magyarázkodása szerint az Orbán-kormány egy XXI. századi progresszív városfejlesztési víziót támogatott, amikor visszaléptette jelöltjét

Szerinte ráadásul Budapest lemaradó pályán van Prágához vagy Varsóhoz képest.

A kormány nem engem, hanem egy XXI. századi progresszív, városfejlesztési víziót támogatott, amikor visszaléptette jelöltjét a főpolgármester-választásra a harmadik helyről - jelentette ki Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje hangsúlyozta: Budapest lemaradó pályán van Prágához vagy Varsóhoz képest. Leállt a város fejlődése, nincs folyamatban semmilyen nagy közlekedési, köztérfejlesztési fejlesztés, útfelújítás. Ezen változtatni kell.

A következő nagy lépést, amit meg kell tenni, hogy "meghaladjuk azt a Karácsony Gergely nevével fémjelzett és kizárólag panaszkodásra, másokra mutogatásra épülő semmittevést, amely az elmúlt öt évben a Városházán zajlott és végre fejlődő pályára állítjuk Budapestet" - emelte ki.

Elmondta, hogy a kampány elején sokan kételkedtek, és lehetetlen feladatnak tűnt, hogy szakmai programmal haladják meg a két nagy oldal Budapest politikáját, a pártpolitikai csatározásokat. – Évtizedeken át azt állították, hogy rajtuk kívül nincs alternatíva, de bebizonyítottuk, hogy a budapestieket nem az orbánozás és gyurcsányozás érdekli, hanem a város valós ügyei: hogyan tegyük élhetővé és biztonságosabbá a külső kerületi csomópontokat, tisztábbá a közösségi közlekedést, vagy hogyan zöldítsük tovább a Népligetet - mondta. Közölte, hogy a budapestiek részt vettek a programalkotásban, az 5700 beérkezett javaslatot pedig beépítették a részletes, 101 pontból álló szakmai programba, amelyet több mint 40 ezren le is töltöttek.

Vitézy Dávid hangsúlyozta: egyik nagy párttal sem kötnek megállapodást, Gyurcsány embereit kirakják a Városházáról és ott nem lesznek pártkáderek.

A főpolgármester-jelölt úgy értékelt, hogy az utolsó napokban agresszívvá vált a kampány. Karácsony Gergely választási csalást követ el azzal, hogy impresszum nélküli plakátokat helyeznek ki, vagy maga rongálja meg plakátjainkat, ami méltatlan egy európai városvezetőhöz - mondta. A választási bizottságoknál, a rendőrségen elindították a szükséges eljárásokat - tette hozzá.

Kérdésre válaszolva közölte, várhatóan széttöredezett lesz a Fővárosi Közgyűlés és megválasztása esetén ügyek mentén kíván majd együttműködni a pártokkal.