Székesfehérvár;Cser-Palkovics András;Magyar Péter;TISZA Párt;önkormányzati választás 2024;

Cser-Palkovics András: Megsüvegelendő a Tisza Párt eredménye

Székesfehérvár újraválasztott fideszes polgármestere szerint a Fidesz sem veheti félvállról a Magyar Péter pártja által elvégzett munkát.

A DK-s Földi Judit ellenében nagy többséggel újraválasztották polgármesternek Székesfehérvár fideszes városvezetőjét, Cser-Palkovics Andrást, ezt követően pedig interjút adott a Partizánnak. A hosszú ideje a kormánypárt mérsékelt arcának számító politikus egészen más hangnemben kommentálta a Magyar Péter vezette Tisza Párt választási eredményét, mint a párttársai.

Az interjúban Gulyás Márton megkérdezte, igaz-e, hogy a Fidesz csúcsra járatta a mozgósítást a vasárnapi választás előtt. Cser-Palkovics András az rtl.hu szemléje szerint úgy válaszolt: „Ugye tegnap azt is elmondta elnök úr, hogy ez nagyon nagy rekord, de két év múlva meg kell dönteni. Az elmúlt hetek-napok mozgósítása után nehezen látom ezt fokozhatónak. Itt tényleg mindenki mindent beletett ebbe a kampányba. (…) Meg tudom neked erősíteni, hogy amit meg tudtunk tenni, mozgósítás címszó alatt, azt megtettük az elmúlt napokban.”

Ezt követően került szóba Magyar Péter és a Tisza Párt. Arra a kérdésre, hogy szerinte ki ma Magyar Péter a Fidesznek, úgy felelt: „A tegnapi eredmények alapján azt gondolom, hogy ő leváltotta az ellenzéket, és meglátjuk, hogy ezzel hogy fog sáfárkodni a következő időszakban. Azt látni kell, hogy a mai pártok szervezeti szempontból mások, mint a tíz-húsz évvel ezelőttiek, de azért az nagyon fontos, hogy legyenek szervezetek. A legkisebb településektől a fővárosig. Szerintem itt egy óriási kérdés, hogy mi fog majd történni a mostani támogatottsággal, amit el tudtak érni, és amit szerintem érdemes megsüvegelni, és azt mondani, hogy ez egy komoly eredmény.” Hozzátette, politikai szervezet nélkül nem lehet építkezni, nem lehet mozgósítani, ugyanakkor lát egy professzionális munkát a Tiszánál, amire a Fidesznek is oda kell figyelni, nem lehet lekicsinyelni.

„Értem a politikai kommunikációt, én is ebben a szolgálatban vagyok már elég régóta, de azért a Fidesz mindig erős volt abban, hogy lehet, hogy nem mindig a nyilvánosság előtt, hanem házon belül, de le tudott vonni következtetéseket, és tudott váltani vagy tudott alkalmazkodni” - mondta a polgármester.