Karácsony Gergely;Tarlós István;Vitézy Dávid;önkormányzati választás 2024;

Tarlós István: Én Karácsonynak adtam több esélyt, de Vitézy Dávid nagyon tiszteletreméltóan szerepelt

A volt főpolgármester kiemelte, jogi értelemben nem tekinthető véglegesnek a főpolgármester-választás végeredménye. De ha így marad, akkor ő mind a két versenyzőnek gratulál.

Jogi értelemben nem tekinthető véglegesnek a főpolgármester-választás végeredménye – mondta Tarlós István az atv.hu-nak, miután kiderült, Vitézy Dávid a szavazatok újraszámlálását kéri az érvénytelen voksok magas száma miatt. Budapest korábbi főpolgármestere hozzátette, az újraszámlálásnak megvannak az egzakt törvényi feltételei.

„Ha így marad az eredmény, én akkor mind a két versenyzőnek gratulálok. Karácsonynak a győzelemhez, Vitézynek pedig azért, mert ilyen nyílttá tette ezt a versenyt” – mondta Tarlós István. Kiemelte, „őszintén szólva én eleve Karácsonynak adtam több esélyt, de Vitézy Dávid nagyon tiszteletreméltóan szerepelt”.

Mint megírtuk, Karácsony Gergely 324 szavazattal, 47,53 százalékkal szűken nyert az utolsó napokban a Fidesz-KDNP által teljes mellszélességgel támogatott Vitézy Dáviddal szemben, aki 47, 49 százalékot szerzett, és újraszámlálást kért a csekély különbség és a 24 589 érvénytelen szavazat miatt.