Oroszország;Észak-Korea;Kim Dzsong Un;

Kim Dzsongun megüzente Vlagyimir Putyinnak, hogy Észak-Korea legyőzhetetlen harcostársa Oroszországnak

A tavalyi, egy orosz űrrepülőtéren tett látogatása pedig szerinte megerősítette a két ország „évszázados stratégiai kapcsolatát”.

Vlagyimir Putyinnak küldött üzenetében „legyőzhetetlen harcostársaknak” nevezte Észak-Koreát és Oroszországot Kim Dzsongun – írja a KCNA észak-koreai állami hírügynökség közlésére hivatkozva a Reuters.

Az Oroszország június 12-i nemzeti ünnepe alkalmából írt, az orosz elnök közelgő észak-koreai útjával kapcsolatos találgatások közepette küldött levélben Kim Dzsongun azt is leszögezte: a tavalyi, egy orosz űrrepülőtéren tett látogatása megerősítette a két ország „évszázados stratégiai kapcsolatát” is.

Egyúttal méltatta Oroszországot, amiért sikereket ért el az erős ország kiépítéséért tett erőfeszítései során, holott el kell nyomnia az ellenséges erők kihívásait, szankcióit és nyomását is.

A Vedomosztyi című orosz lap hétfőn arról számolt be, hogy Putyin az elkövetkező hetekben látogatást tehet Vietnamban és Észak-Koreában. Erről a Reutersnek egy vietnami tisztviselő azt mondta, az utat június 19-re és 20-ra tervezik, de az időpontot hivatalosan még nem erősítették meg. A Kreml csupán annyit közölt, Oroszország „minden területen” szeretné elősegíteni az együttműködést Észak-Koreával.