kormánypropaganda;Karsai Dániel;megafon;

„Karsai Dániel ha olyan állapotban érzi magát, vegyen be két doboz Xanaxot, azt viszontlátásra” - üzente a Megafon propagandistája, majd bocsánatot kért

Azzal indokolta, hogy az intenzív TikTok élőzés rosszat hozott ki belőle, ami nem jó a mentális egészségére. Ezért most egy jó darabig visszavonul a közéleti kommentártól.

„Elismerem, hatalmas butaság volt, amit mondtam, sosem szabadott volna, és bárcsak vissza tudnám csinálni, de sajnos ezt már nem tehetem” - írta egy szombat esti Facebook-bejegyzésben a Megafon győri influenszere.

Szakács István ebben a posztban reagált egy korábbi, nagy vihart kiváltó TikTok-videóban előadott eszmefuttatására. Ebben többek közt arról beszélt a Média1 beszámolója szerint, hogy „a Karsai Dániel kapja be… Azért, mert az életről egyedül a jóistennek van joga rendelkezni. A Karsai Dániel annyira, annyira izél, tehát hogyha olyan állapotban érzi magát, vegyen be két doboz Xanaxot, azt viszontlátásra”. 

Az influenszer megjegyezte, hogy mindezt a sok „baloldali” provokáció után mondta. „Őszintén sajnálom a történteket, és nem is értem, hogy jött ki ilyen belőlem. Az intenzív TikTok élőzés rosszat hozott ki belőlem, nem jó a mentális egészségemre. Ezért most egy jó darabig (talán örökre) visszavonulok a közéleti kommentártól! Még egyszer bocsánatot szeretnék kérni Karsai Dánieltől, családjától és minden olyan embertől, akiben minősíthetetlen kijelentésem megbotránkozást keltett!” - zárta sorait Szakács István. 

A Média1 emlékeztet, hogy nem ez az első eset, amikor egy-egy megafonos vállalhatatlan kijelentésekre ragadtatja magát. Az Öreg Rocker néven tevékenykedő influenszer például korábban azt írta az egyik olvasónak, hogy „szájbakakilná”. A Megafon vezetősége egyébként nem határolódott el mindettől, amiből arra lehet következtetni, hogy hallgatólagosan, de egyetértenek a botrányos kiszólással. 

Egy másik beszélő fejről, Trombitás Kristófról például előkerült egy olyan kép, amin náci karlendítést végez. Egyébként a választások előtt a megafonosok személyesen a külgazdasági és külügyminisztertől kaptak útravalót. Szijjártó Péter egyebek közt arról beszélt, hogy nagy szükség van a propagandaközpont alkalmazottjainak munkájára.