letartóztatás;III. kerület;alpolgármester;Óbuda-Békásmegyer;

Őrizetbe vették Óbuda alpolgármesterét

A ma tartott házkutatás eredményeképpen.

Őrizetbe került Czeglédy Gergő óbudai alpolgármester, a baloldali ellenzéki összefogás politikusa - értesült a kormánypárti Magyar Nemzet. A letartóztatásra a ma délelőtti rendőrségi házkutatás folyományaként került sor. Az információt később lapunk forrásai is megerősítették. 

Amint arról lapunk is beszámolt, a hivatalos bejelentés szerint a Központi Nyomozó Főügyészség „vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt” folyamatban lévő nyomozásában kedden „összehangolt nyomozási cselekményeket” hajtott végre. Több helyszínen - a többi között Budapest III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatnál - zajlott. A nyomozó főügyészség által szervezett összehangolt akcióban közel 40 hivatalos személy vett részt, az ügyészség felkérésére a Készenléti Rendőrség állománya is bekapcsolódott a műveletbe.

Nem ez az első alkalom rövid időn belül, hogy az óbudai önkormányzatnál razziáznak a hatóságok. Mint arról márciusban szintén beszámoltunk, a hatóságok azért vettek őrizetbe négy embert, mert azt gyanítják, hogy egy férfi kft.-jén keresztül fiktív szerződéseket kötött többek közt a III. kerületi önkormányzattal különféle szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre. A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett összegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították.