MSZP;Kunhalmi Ágnes;társelnöki rendszer;

Kunhalmi Ágnes szerint többen a csodájára járnak, hogy még vannak az MSZP-nek szavazói

Az MSZP lemondott társelnökének elképzelése szerint 15-20 nap alatt egymillió szavazót veszítettek el.

„A közép-kelet-európai térségben egy olyan pártnak, mint az MSZP, szinte a csodánkra járnak, hogy parlamenti frakcióval, szavazókkal rendelkezünk. A megyei listákon közel 4 százalékos általános eredményt értünk el, ami azt mutatja, hogy még mindig van az MSZP-nek szavazóbázisa” - erre a következtetésre jutott Kunhalmi Ágnes, a szocialista párt lemondott társelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Az MSZP-DK-Párbeszéd szövetségre június 9-én 366 ezren szavaztak. Kunhalmi Ágnes azt nem tudta megmondani, hogy ebből mennyit tudhat magáénak a szocialista párt, ellenben előállt azzal az elmélettel, hogy 15-20 nap alatt egymillió szavazót buktak el. 2023 szeptemberében viszont „hol alulról, hol felülről nyaldosták az öt százalékot”. A szövetségkötés után viszont szerinte megmondhatatlan, hogy mennyi az annyi.

Kunhalmi Ágnes szerint nem csak az MSZP, hanem az egész hazai baloldal, sőt, az egész nyugat-európai baloldal is nehéz helyzetben van. Azt viszont nem gondolja, hogy a társelnöki rendszer miatt került volna nehéz helyzetbe a párt, előtte egy elnökös rendszerben is nehéz helyzetben volt az MSZP.

A pozíciójáról lemondott társelnök nem tudja, hogyan alakul a párton belüli jövője, politikai és magánéleti szempontokat is mérlegelnie kell az őszi tisztújításig, ha pedig döntött, azt ő maga fogja bejelenteni. Azt nem kommentálta érdemben, hogy Gyurcsány Ferenc és a DK vezetői nem mondtak le.