metró;Budapesti Közlekedési Központ;Deák Ferenc tér;beléptetőkapu;

Elbontják a Deák téri metróállomáson telepített beléptetőkapukat

Hulladékként fogják végezni, mivel másra nem hasznosíthatók. 

Június 28-án elkezdődik a kettes metró Deák Ferenc téri Sütő utcai kijáratánál található beléptetőkapuk elbontása - közölte egy, lapunknak is megküldött közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Mint korábbi cikkünkből kiderül, hogy a berendezéseket 2017 nyarán helyezték ki azzal, hogy az első időkben nyitott állapotban tesztelik, miközben „szoktatják az utasokat”. A BKK akkor azt ígérte, hogy 2018 nyarán záródnak a kapuk. Az akkori tervek szerint összesen 810 kaput szereltek volna fel a metróállomásokon. Ebből azután semmi nem lett.

A közlekedési cég emlékeztetett, hogy egy idén márciusi bírósági döntés értelmében sikerült a főváros korábbi vezetése által kifizetett összeget részlegesen visszaszerezni, így a budapestiek veszteségét mérsékelni. Ez az összeg a fővárosi közösségi közlekedés céljaira használható fel.

A 2017 nyarán telepített kapuk és kapcsolódó berendezések elbontása várhatóan mintegy 3 hétig tart, ez alatt a gyalogosok folyamatosan használhatják a Sütő utcai kijáratot, a bontási munkák nagy része a metró éjszakai üzemszünete alatt történik majd. A leszerelt kapuk másra nem használhatók, ezért a társaság a vonatkozó szabályok figyelembevétele mellett hulladékként kezeli azokat.