demonstráció;magyar labdarúgó-válogatott;Marco Rossi;

Szurkolói demonstrációt tartanak Marco Rossi maradásáért Budapesten

Sajtóhírek keringenek arról, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya távozhat, emiatt több szurkoló cselekvésre szánta el magát.

Miután szárnyra keltek olyan sajtóhírek, hogy elhagyhatja a magyar labdarúgó-válogatottat Marco Rossi szövetségi kapitány, szurkolók egy csoportja egy demonstráció megszervezésébe kezdett a Facebookon. „Mutassuk meg együtt, hogy a szurkolók Marco Rossi mellett állnak! Maradt bennünk egy nyolcaddöntőnyi szurkolás, adjuk ki magunkból!” – írták.

A rendezvény célja, hogy „fotósok, videósok össztüzében kiszurkoljuk Rossi maradását, akárcsak azt a csodálatos Csoboth-gólt a 100. percben Stuttgartban” – olvasható az esemény leírásában. A rendezvényt a budapesti Szabadság téren tartják július 5-én, azaz ezen a héten pénteken, 16:45-ös kezdéssel, de a leírás szerint 17:30-kor már be is fejeznék a demonstráció érdemi részét, azaz sokkal később érkezni nem érdemes a megadott időpontnál.

„Az eseményen füst használata megengedett, de hanggránát, görögtűz, és egyéb pirotechnika NEM! Az esemény természetesen ingyenes, és azt mindenki saját felelősségre látogathatja. A helyszínre kitelepült vendéglátóipari egységekben csak bankkártyás fizetés lehetséges” – hívták fel a figyelmet a szervezők.

Marco Rossi esetleges távozása azt követően merült fel, hogy a magyar válogatott idei Eb-szereplése nem úgy alakult, ahogyan azt a legtöbben szerettük volna. A szövetségi kapitány is csalódottan nyilatkozott róla, egyebek közt úgy fogalmazott: „Egyetlen pillanatát sem tudtam élvezni a mostani Eb-nek, a szörnyű kezdés alapjaiban befolyásolta a tornát. A Svájc elleni első félidővel nem tudunk elszámolni, de nem kritizálom a játékosokat, megtették, amit tudtak, de páran nem voltak csúcsformában, ami meghatározta a szereplést.” Ezt követően érkeztek azok a sajtóhírek, melyek szerint Rossi úgy köszönt el a csapattól hogy nem biztos, hogy az őszi Nemzetek Ligájában már együtt folytatják.

Mindemellett a szurkolók aggodalma érthető, hiszen a válogatott mostani kiesése ellenére Marco Rossi szövetségi kapitányi éveihez számos, komoly eredmény fűződik: egyebek közt 14 meccses veretlenségi sorozatot állított fel vele a csapat, a három évvel ezelőtti Eb-n döntetlent játszottak Franciaországgal és Németországgal, a 2022-es Nemzetek Ligájában pedig történelmi, 0-4-es vereséget mértek Angliára, Wolverhamptonban.