Oroszország;Ukrajna;háború;

Legkevesebb 24 ember halt meg orosz támadásokban Ukrajnában, egy kijevi gyermekkórházat is találat ért

Többen a romok alatt rekedtek, a helyszínen folyik a mentés. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az orosz erők negyven rakétát lőttek ki.

Legkevesebb huszonnégy ember életét vesztette Ukrajnában, miután több város, köztük Kijev, Krivij Rih és a Donyeck megyei Pokrovszk ellen is támadást indított Oroszország. A kijevi Ohmatdit Gyermekkórházat is találat érte, az épület súlyosan megrongálódott – írja a BBC.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere közölte, hogy az ukrán fővárosban a támadások miatt az eddigi információk szerint tíz ember halt meg. A gyermekkórházról annyit közölt, hogy az épületben robbanás volt, és áldozatok is vannak.

A kelet-ukrajnai Krivij Rihben az orosz rakétatámadásban tízen haltak meg, 31-en pedig megsérültek. Pokrovszk városában három, Dnyiproban egy ember vesztette életét.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy az orosz erők negyven különböző típusú rakétát lőttek ki. A gyermekkórházon kívül lakóépületekben és az infrastruktúrában is károk keletkeztek. Az ukrán elnök közölte, többen a kórház romjai alatt rekedtek, a helyszínen folyik a mentés.