Karácsony Gergely;Vitézy Dávid;főpolgármester-választás;

Karácsony Gergely több mint száz szavazattal nyerte az első napot

A főpolgármester környezetében úgy számolnak, hogy 105 szavazattal növelte előnyét az újraszámlálás első napján – értesült a Népszava.

Kedden megkezdődött, ma, szerdán folytatódik a főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámolása, amit az Alkotmánybíróság döntése nyomán a Kúria rendelt el.

Karácsony Gergely környezetéből lapunk azt az információt kapta, hogy főleg három fideszes vezetésű kerületben – Budafokon, Rákosmentén és Soroksáron – találtak viszonylag sok olyan szavazatot, amit a korábbiakkal ellentétben az újraszámláláskor a hivatalban lévő főpolgármester javára könyveltek el. Karácsony stábjában úgy számolnak, hogy az első napon összességében 105 szavazattal nőtt a főpolgármester előnye. Mivel eddig 41 volt a különbség, ez azt jelenti, hogy Karácsony Gergely pillanatnyilag 146 szavazattal vezet Vitézy Dáviddal szemben.

Mindez összhangban van azzal, amit Vitézy kedden írt ki a közösségi oldalára: „A főpolgármester-választás végeredményére az újraszámlálásnak eddig a mi információnk szerint nem volt hatása, még minimálisan nőtt is Karácsony Gergely előnye ezen az első napon.”