Előfizetés

Abonyi gyermekgyilkosság - 18 év börtönt kapott a tettes

Első fokon 18 év börtönre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán azt a férfit, aki 2012 augusztusában fejbe lőtte kislányát abonyi házukban, majd öngyilkosságot kísérelt meg. A férfit 10 évre a közügyektől is eltiltották.

A Szegedi Gyöngyvér vezette bírói tanács a 45 éves férfit előre kitervelten, aljas indokból, 14. életévét be nem töltött személy ellen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbez.

Pénzbehajtással vádolják a Készenléti Rendőrség volt tagját

Tartozás erőszakos visszakövetelése miatt emeltek vádat a Készenléti Rendőrség egy volt tagja és két civil ellen - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A közlemény szerint a három vádlott az általuk korábban adott százötvenezer forintos kölcsön miatt tavaly tavasszal találkozóra hívta a sértettet a III. kerületben. A három férfi a sértettet és vele érkező barátját bántalmazta, értékeiket elvette, majd a tartozás biztosítékaként gépkocsijukat is jogtalanul magukkal vitték.

Az ügy elsőrendű vádlottja, aki akkoriban a Készenléti Rendőrség hivatásos állományú tagja volt, az egyik sértett kiabálására a közeli lakóház ablakán kinézőknek szolgálati igazolványát mutatta fel azzal, hogy ne hívják a rendőrséget, hiszen ő maga is rendőr.

A vádlottak a folyamatos fenyegetések hatása alatt álló sértettet, akarata ellenére, a gépkocsijukba ültették, kényszerítették, hogy vetkőzzön alsónadrágra, és a fagyos időben mezítláb egy lakott terület közelében kirakták a járműből.
A rendőrséget a sértett helyszínről elmenekülő barátja értesítette.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett kifosztás, önbíráskodás, személyi szabadság megsértése, hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt emelt vádat. Már önmagában a kifosztás vádbeli, minősített esete is akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a törvény szerint. A vádlottak részben beismerték a terhükre rótt cselekményeket - írta a főügyészség.

Börtönbe vonult Kolompár Orbán

Ígéretével ellentétben mégsem zeneszóra és táncolva, hanem a legnagyobb titokban vonult be a börtönbe a gazdasági bűncselekmények miatt tavaly márciusban egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) egykori vezetője – írta a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, Kolompár még 2013 júniusában kapta meg a behívóját a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet kecskeméti börtönébe. Az OCÖ volt elnökét tavaly márciusban jogerősen egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték kétrendbeli jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek megsértése miatt. Információik szerint ugyanakkor jó magaviselete esetén Kolompár akár már idén októberben szabadulhat, ám ha nem kap kedvezményt, akkor csak jövő áprilisban.