Magyarországon akadt horogra a külföldi csaló

Publikálás dátuma
2014.07.24. 17:45
Fotó: Tóth Gergő, Népszava.
Csalások, lopások és kábítószeres bűncselekmények miatt körözték a német hatóságok azt a német nőt, akit a rendőrök szerdán fogtak el Nagykanizsa közelében - közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság.

Petra H.-t a német hatóságok európai elfogatóparanccsal körözték kilenc rendbeli kábítószerrel való visszaélés, 11 rendbeli üzletszerű csalás és két rendbeli lopás elkövetése miatt. A német nyomozók néhány napja jutottak olyan információkhoz, hogy a német állampolgárságú nő Magyarországon bujkálhat, ezt követően léptek kapcsolatba a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda célkörözési alosztályával.

A magyar rendőrök megállapították, hogy a körözött asszony egy Nagykanizsa melletti településen bujkál. Szerdán összehangolt rendőri akció során fogták el. A nő nem tanúsított ellenállást az elfogásakor, személyazonosságát a helyszínen elismerte. A kiadatási eljárás megindult az ügyében. Az ORFK közölte: a nemzetközi információcsere a Célkörözési Egységek Európai Hálózatának keretében történt.

A 2010-ben létrejött európai uniós rendőri hálózat azt felismerve alakult meg, hogy a határok átjárhatósága a bűnelkövetők számára is lehetőséget nyújthat a hatóságok előli elrejtőzésben. A hálózat célja a közvetlen információcsere és együttműködés megteremtése a tagállamok nemzeti célkörözési egységei között.

Szerző

Teherautók ütköztek a fővárosban, nagy a torlódás - képek!

Publikálás dátuma
2014.07.24. 16:47
Fotó: Mészáros Annarózsa, Népszava.
Két tehergépkocsi ütközött össze Budapesten, a Határ úti felüljárónál csütörtök délután - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kisdi Máté elmondta: az egyik teherautó sódert, a másik sört szállított. Az utóbbi járműből a tűzoltóknak feszítőeszközökkel kellett kiszabadítaniuk a sofőrt.

András Tamás, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese elmondta: a rendőrök megkezdték a helyszínelést. Forgalomkorlátozásra, a környéken torlódásra kell készülni.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Szerző
Frissítve: 2014.07.24. 17:26

Befejezték a helyszínelést a 2-esen

Publikálás dátuma
2014.07.24. 16:43
Fotó: Népszava.
Befejezték a helyszínelést, megszűnt a járműforgalom lassítása a 2-es főút Nógrád megyei szakaszán, ahol ütközés után felborult egy autó - közölte Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 2-es főút 50-es kilométerszelvényénél egy Budapest felől Balassagyarmat irányába tartó, külföldi rendszámú gépjármű áttért a szemközti sávba, ott egy másik autónak ütközött és felborult. A balesetben egy ember megsérült.

Szerző