Újraindult a vonatközlekedés Dunaharasztinál

Újraindult a vonatközlekedés Dunaharasztinál, ahol előzőleg elsodort egy fiatal férfit a Kőbánya-Kispestről Kunszentmiklós-Tassra tartó személyvonat - közölte az MTI-vel a Mávinform kedd este.

Közleményükben azt írták: a baleset miatt Dunaharaszti és Soroksár között szünetelt a vonatközlekedés. Két autóbusz közben elszállította az utasokat.

Hozzátették: az eddigi megállapítások szerint Dunaharasztinál jól működött a fény- és félsorompó, amely tilosat jelzett. 

Azt nem tudni, hogy a fiatal férfi, akit a mentők a kórházba szállítottak hogyan került a vonat útjába - írta a Mávinform.

Szerző
2014.12.09 20:26

Felborult egy busz Tótvázsonyban

Publikálás dátuma
2019.01.23 08:38
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Ketten sérülhettek meg, amikor oldalára dőlt egy autóbusz a Veszprém megyei település határában.
Fborult egy autóbusz szerda reggel, Tótvázsony közelében. A helyszínre  a veszprémi hivatásos és a tótvázsonyi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik elkezdték a műszaki mentést, de rendőrök is dolgoznak az érintett útszakaszon.
A kiérkező mentők szerint a buszon utazók közül ketten sérültek meg, őket a helyszínen ellátták. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom – írja közleményében a Veszprém megyei katasztrófavédelem.
2019.01.23 08:38

A tálibokat puhítja Trump kormánya az afganisztáni kivonulás előtt

Publikálás dátuma
2019.01.23 07:32

Fotó: AFP/
Arra akarják rábírni a radikális iszlamista erőket, hogy az amerikai csapatkivonás után működjenek együtt a az afgán kormánnyal.
Zalmay Khalilzad, az Egyesült Államok afganisztáni és pakisztáni ügyekkel foglalkozó különmegbízottja Katarban tárgyalásokat folytat az afgán tálibok képviselőivel - erősítette meg az amerikai közszolgálati rádió (NPR) meg nem nevezett amerikai külügyi forrásokra hivatkozva.  A tálibok szóvivője, Zabiulláh Mudzsáhid még hétfőn bejelentette, hogy megbeszéléseket folytatnak Khalilzaddal és munkatársaival az afganisztáni háború lezárásának lehetőségeiről. Washington eddig soha nem erősítette meg hivatalosan, de nem is cáfolta, ha a tálibokkal közvetlenül egyeztet. Az NPR információi szerint a State Department (külügyminisztérium) neve elhallgatását kérő tisztségviselője közölte: Zalmay Khalilzad és kísérete Dohában, Katar fővárosában - ahol a tálibok irodát tartanak fenn - két napon keresztül egyeztetett az afganisztáni fél képviselőivel. 
Az amerikai különmegbízott a hét végén az afgán tálibok egyik fő támogatójaként számon tartott Pakisztánban tárgyalt. Vasárnap este Iszlamabadból Twitter-bejegyzésben tudatta: "jó irányban haladunk, Pakisztán részéről újabb fejlemények vannak, amelyek eredményeket is hoznak majd". A tárgyalások idején Dohában járt Imran Khan, pakisztáni kormányfő is, de nem tudni, hogy részt vett-e az amerikai-afganisztáni egyeztetéseken. Khalilzád Indiát és Kínát is érintő körutat tesz a térségben. Az Egyesült Államok rá akarja venni a tálibokat arra, hogy együttműködjenek az afganisztáni kormányzattal. Ezt ők eddig visszautasították, mondván, a kabuli kormány csupán Washington bábja. Donald Trump amerikai elnök decemberben rendelte el mintegy hétezer amerikai katona fokozatos kivonását Afganisztánból. Az MTI összefoglalója szerint az ázsiai országban jelenleg mintegy 14 ezer fős amerikai kontingens tartózkodik
2019.01.23 07:32