MSZP: Orbán állítsa le gyűlölethadjáratát!

Az MSZP elnök-frakcióvezetője arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy állítsa le a menekültek elleni másfél milliárd forintos gyűlölethadjáratát.

Tóbiás József kedden ezt annak kapcsán közölte az MTI-vel, hogy a kormányfő az Arab Bankok Szövetségének éves budapesti közgyűlésén azt mondta, Magyarország nyitott és barátságos ország, ahol nincsenek akadályok a befektetések előtt.
Az ellenzéki politikus közleményében azt firtatta, hogy a miniszterelnök ezúttal igazat mondott-e.

A szocialista pártelnök szerint a magyarok elsöprő többsége elutasítja a Fidesz és a Jobbik idegenellenességét, ezt világossá tették az elmúlt napok állampolgári engedetlenségi mozgalmai és általános társadalmi szimpátiát kiváltó civil kezdeményezései.
Tóbiás József azt írta, ha ezt Orbán Viktor is így gondolja, akkor elhibázott az a gyűlöletkampány, amelyet a magyar, és a Magyarországon tartózkodó nem magyar állampolgárok közötti ellentétek szítására indított.

Szerző

Ennyire akadtak ki az emberek az Orbán-kormányra

Publikálás dátuma
2015.06.09. 15:55
Forrás: Magyar Kétfarkú Kutya Párt/Facebook
„Óránként kapunk 1 millió forintot. Nem számítottunk ekkora támogatásra” – mondta az Indexnek Kovács Gergő, aki kitalálta, ellensúlyozandó a kormány gyűlöletkampányát, békítő, ironikus, vagy vicces óriásplakátokat helyezne ki, mégpedig legálisan.

A Kétfarkú Kutya Párt vezetőjeként is ismert Kovács a Vastagbőr bloggal közösen indított felhívásában 3 millió forintot határozott meg célként.  Kedden a legfrissebb adatok szerint már 11 millió forint volt a projekt számláján.

„Meglepett ez a lelkesedés. Úgy tűnik, sok mindenkit felbosszantott ez az ügy. Bár azt gondolom, nem is a menekültek kérdése van a háttérben. Talán az embereknek elegük lett a gyűlöletkeltésből, hogy a kormány mindig kiszúr egy társadalmi csoportot, és velük hergeli a többséget - magyarázta a váratlan támogatottság okát Kovács Gergő.

A teljes cikket itt olvashatja.

Szerző

"A Fidesz karanténba zárja Magyarországot"

A Párbeszéd Magyarországért véleménye szerint a Fidesz a bevándorlásellenes intézkedéseivel és gyűlöletkampányával karanténba akarja zárni Magyarországot - erről a párt szóvivője beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Tordai Bence azt mondta, 25 évvel ezelőtt lebontották a Magyarországot körbevevő szögesdrótot, de azt a Fidesz most újra ki akarja feszíteni. 

Óránként egymillió jön be a vicces ellenplakátkampányra
„Óránként kapunk 1 millió forintot. Nem számítottunk ekkora támogatásra” – mondta az Indexnek Kovács Gergő, aki kitalálta, ellensúlyozandó a kormány gyűlöletkampányát, békítő, ironikus, vagy vicces óriásplakátokat helyezne ki, mégpedig legálisan. A Kétfarkú Kutya Párt vezetőjeként is ismert Kovács a Vastagbőr bloggal közösen indított felhívásában 3 millió forintot határozott meg célként. .

Ez a kampány nem a menekültekről és a bevándorlókról szól, hanem a Fideszről - folytatta. Szavai szerint a kormánypárt önmagáról állít ki egy "morális szegénységi bizonyítványt" azzal, hogy a leggyengébbeket, az önmagukat megvédeni nem képeseket pécézi ki és támadja meg.

A politikus úgy fogalmazott: ha Magyarországon kevés a munkahely, azért nem a Fidesz a hibás és nem a menekültek. Hozzátette, jelentős részben azért is a kormánypárt felel, ha nem tartják be a törvényeket , mert "ők azok, akik nagyüzemben lopnak, ők azok, akik még a bevándorlás kérdéséből is bizniszt csinálnak és a haverjaiknak nyomják ki a közpénzeket" a letelepedési kötvényekkel.

A szóvivő reagált a miniszterelnöknek az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlésén elmondott szavaira is, amelyek szerint Magyarország nyitott és barátságos ország, ahol megvan „a tisztelet kultúrája”. Tordai Bence kijelentette: éppen a Fidesz és a kormány cáfolja minden tettével ezeket a szavakat.

Szerző
Témák
Fidesz PM karantén