Összeomlott az MLSZ jegyárusító rendszere

Publikálás dátuma
2015.08.04. 07:53
Nagy volt az érdeklődés a jegyek iránt FOTÓ: SZALMÁS PÉTER
A vártaknak megfelelően hihetetlen nagy érdeklődés vette körül, hogy tegnap 10.00 órától megkezdődött a jegyek árusítása a Magyarország-Románia, labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre, melyet a két válogatott szeptember 4-én 20.45 órától játszik a Ferencváros 22 ezer férőhelyes stadionjában, a Groupama Arénában.

Nem is bírta a túlterhelést a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) online rendszere. Már 10.00 óra előtt lefagyott a jegyárusító honlap, illetve a szövetség weboldala is. Ennek ellenére a rendszer kiszolgálta az első 1500 szurkolót, akik az első másfél órában juthattak kártyával illetve kártya nélkül jegyhez. "A Ticket Express egy órával az értékesítés kezdete előtt a várt terhelés 15-szörösét mérte" – adott ki közleményt Facebook-oldalán az MLSZ, majd elnézést kért a szurkolóktól, és megkezdték a helyreállítást.

A rendszer 11.15 óra környékén kezdett feléledni, azonban ezt követően is hosszú perceket kellett várni a jegyek végső megvételére: folyamatosan változott a szabad helyek száma, így amire lefoglalt volna egy ülőszéket magának a felhasználó, addigra már elfogyott az oda szóló belépő. Ráadásul a honlap csak 15 percig őrizte a jegyeket, így a szerver lassúsága miatt a vásárlók könnyedén kifuthattak az időből.

A személyes átvételnél sem volt könnyebb dolguk a szurkolóknak. A tikettekhez a TEX és a Jegymester viszonteladói hálózatában, illetve két fővárosi helyszínen, a Bálna Budapest kereskedelmi és kulturális centrumban, valamint a Syma Csarnokban lehetett hozzájutni. A sorok már másfél órával a nyitás előtt kialakultak, mely csak tovább kígyózott a továbbiakban.

Az MLSZ már korábban is jelezte, hogy meg kell érteniük a drukkereknek, hogy nem tudja majd mindenki a helyszínen megtekinteni a találkozót. Ezidáig 202 ezer szurkolói kártyát váltottak ki hazánkban, tehát közülük legfeljebb minden tizedik személy juthatna belépőhöz. Magyarország jelenleg a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll 11 pontjával csoportjában, közvetlenül előttünk áll a 13 pontos Románia, mely válogatottal 2014 októberében 1-1-es döntetlent játszottunk Bukarestben.

Szerző

Olasz Anna: félig tele van a pohár

A kazanyi vizes világbajnokságon a magyar küldöttség első érmét szerző Olasz Anna számára a riói kvótáról való lemaradás ellenére is "félig tele van a pohár".

A nyílt vízi úszók 25 kilométeres versenyében ezüstérmes sportoló hétfőn az M4 Sporton beszélt élményeiről és a 10 km-en Risztov Évával vívott csatájáról. A 21 éves úszó elárulta, sok bátorító üzenetet kapott azután, hogy múlt kedden 11. helyével épphogy lemaradt a riói kvótáról 10 kilométeren.

"Nagyon jól esett, hogy sokan bátorítottak, de akkor nem olvastam el az üzeneteket, mert arra volt szükségem, hogy egyedül kisírjam magam az újabb sikertelen olimpiai kvalifikáció miatt" - árulta el a London után Rióról is épphogy lemaradó Olasz. A még éppen kvótával járó tizedik helyen célba érő Risztov Évával való csatájáról is beszélt Olasz Anna. Elmondta, ahogy a vége felé egymás mellé kerültek, még segítették is a másikat, hogy más ne menjen el mellettük, ám az utolsó ezer méteren már mindketten az olimpiai kvalifikációért küzdöttek, ki-ki a maga módszereivel.

A 25 kilométeren szerzett vb-ezüstérem viszont részben kárpótolta Olaszt, aki összességében azt nyilatkozta, hogy mivel pozitív személyiség, ezért az újabb olimpiai kudarc ellenére is "félig tele van a pohár".

Szerző

A Főgáz az államosított rezsiholding élén

Publikálás dátuma
2015.08.03. 22:39
FOTÓ: Népszava
A Főgáz Zrt. lesz a teljes lakosság földgázszolgáltatója Magyarországon 2016 végére - közölte a Főgázt szakmailag irányító ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. hétfőn.

A tájékoztatás szerint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) alkalmasnak találta a Főgáz ajánlatát a Tigáz Zrt. mintegy 1,2 millió fogyasztójának ellátására. A fogyasztók 2016. október 1-jéig kerülnek át a Főgázhoz, amely így a jövő év végére már 3,3 millió földgázfogyasztó részére garantálja a biztonságos földgázellátást, ezzel a teljes magyar lakosság földgázszolgáltatójává válik - írják. 

Az ENKSZ közleménye szerint augusztustól a Főgáz látja el a Magyar Telekom egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági földgázfelhasználóit, ezzel csaknem 60 ezer fogyasztó került át sikeresen a nemzeti közműszolgáltatási rendszerbe. 

A Főgáz veszi át a Tigáz ügyfelein kívül az E.ON Energiaszolgáltató Kft. több mint 600 ezer ügyfelét legkésőbb 2016. január 1-jétől és a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. 750 ezernél is több fogyasztóját legkésőbb 2016. július 1-jétől - ismerteti az ENKSZ. 

Horváth Péter, az ENKSZ elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: a Főgáz az országos egyetemes szolgáltatói engedély megszerzése óta eltelt négy hónapban sikeresen vett át sok tízezer fogyasztót. Ezzel párhuzamosan megkezdődött a nemzeti közműszolgáltatás villamosenergia-szolgáltatásának kialakítása, folynak a tárgyalások, hogy a jövő év elején a nemzeti közműszolgáltatás keretében már villamosenergia-szolgáltatást is igénybe vehessenek a fogyasztók - tette hozzá.

A tájékoztatás szerint a földgázellátásról szóló törvény értelmében, az átvétel időpontjában az átadó egyetemes szolgáltató és az átvétellel érintett felhasználók közötti egyetemes szolgáltatási szerződés megszűnik, egyúttal az érintett felhasználók és a Főgáz, mint átvevő egyetemes szolgáltató között határozatlan idejű egyetemes szolgáltatási szerződés jön létre, földgáz egyetemes szolgáltatás biztosítására. 

A Főgáz megkapja az átvételben érintett ügyfelek átlagos fogyasztási adatait azért, hogy a jövőbeni számlázásuk megfelelő legyen. Az átvevő szolgáltató felhasználók személyes adatait a vonatkozó törvényi előírások szerint kezelheti - olvasható az ENKSZ közleményében.

Szerző