Tarlós elérte célját

Tarlós István elérte célját: a kerületeknek 2016-tól nagyobb arányban kell beszállniuk a budapesti közösségi közlekedés finanszírozásába - írta a Magyar Idők hétfőn honlapján.

A cikk szerint ha a parlament kedden módosítja a Fővárosi Önkormányzat és a kerületi önkormányzatok közötti forrásmegosztásról szóló törvényt, arányaiban több pénzhez juthat a főváros, mint a kerületek. A változtatás lényege, hogy a helyhatóságokat megillető adóbevételekből a fővárost megillető rész az ideinél 1,5 százalékponttal nagyobb, 52,5 százalékos lesz. 2017-től a fővárosi részesedés további 1,5 százalékponttal 54 százalékra növekszik, míg a kerületekre jutó részesedés értelemszerűen ugyanilyen arányban csökken.

A törvény ugyanakkor előírja, hogy a Fővárosi Önkormányzat a megosztott adóbevételből annyi pénzt köteles a helyi közösségi közlekedésre fordítani, amennyire szükség van - közölte a magyaridok.hu.

Szerző

Rogán szomszédja megint nyert

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nettó 300 millió forint értékben szerződést kötött egy, "a migrációs helyzettel kapcsolatos belföldi tájékoztatási feladatok ellátását célzó online közösségi média és televíziós kommunikációs kampányra" a Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter Pasa parki szomszédjához köthető Network 360 Reklámügynökség Kft.-vel (amely október közepéig HG360 Reklámügynökség néven futott) - írta meg az Átlátszó. 

Csetényi Csaba cége már tapasztalt migránsügyben: júniusban a Miniszterelnökség bízta meg a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció médiavásárlási és call center szolgáltatási feladataival, majd szeptemberben a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) osztotta rájuk a migrációs helyzettel kapcsolatos újabb kampány hirdetési munkáit. A legutóbbi közbeszerzést az eddigiekéhez hasonlóan hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárással írták ki.

Szerző

Így lett autószerelőből Irán-szakértő a fideszes

Középfokú végzettséggel, nyelvvizsga nélkül lett Irán-szakértő a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-nél a korábban autószerelőként is dolgozó Kulcsár József - derítette ki az Átlátszó. 

A portál megkeresésére a Fidesz korábbi országgyűlési és zuglói képviselője kifejtette, azért lett Irán-szakértő, mert "utánaolvasott a perzsa történelemnek", és dolgoznak barátai a térségben. Hozzátette, az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetsége is Zuglóban található, innen erednek a jó kapcsolatai.

Az expolitikus-szakértő azt mondta, oroszul és magyarul tárgyal iráni partnereivel, bár nyelvvizsgája oroszból sincs, de "évekig tanulta az iskolában". Kulcsár névjegyén a "senior expert" (vezető szakértő) megnevezés áll, amiért havonta 135 ezer forintot kap a Kereskedőháztól.

Szerző