rendőrség;déli határ;ételmérgezés;megbetegedések;

2017-01-27 09:49:00

Kiderült, hogy mi döntötte ágynak a rendőröket

A január 2-ai ebédre elfogyasztott párolt rizs, illetve egy szendvicskészítő műhelyben csomagolt tavaszi felvágott miatt betegedett meg a hónap elején 126 rendőr a déli határnál. Ezekben az ételekben ugyanis toxint termelő, B. cereus nevű baktériumot mutattak ki a laborvizsgálatok – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a lap érdeklődésére azt közölte, hogy a megbetegedések után négy Bács-Kiskun, Csongrád, illetve Békés megyei helyszínen, az érintett járási hivatalok közreműködésével végeztek ellenőrzéseket. Vizsgálták a kiskunhalasi Csipke Hotel Kft. Expressz éttermét (ahol a közlés szerint január 2-án ettek az érintettek), az AMO Bt. orosházi szendvicskészítő műhelyét, illetve a cég szegedi élelmiszercsomag-összeállító műhelyét, továbbá a Hungaro-Food 2009 Kft. békésszentandrási húsüzemét.

Egyelőre kérdéses, hogy az ételmérgezés ügyében indul vagy indult-e bármilyen vizsgálat, ezzel kapcsolatos kérdésekre ugyanis a rendőrség nem válaszolt. Azt sem tudni, hogy a déli határon szolgáló rendőrök ellátásához milyen szempontok alapján választják ki a beszállító cégeket.

Pintér Sándor belügyminiszter a múlt szerdai határszemléje után a határon dolgozók ellátásáról azt mondta, hogy az jó minőségű, a rendőrök és a katonák ruházata pedig szerinte „hibátlan”. Még ennél is pozitívabban nyilatkozott múlt pénteken Dobson Tibor, a Magyar Rendvédelmi Kar vezetője. Ő a déli határon tett látogatása után az állami hírügynökségnek azt mondta, hogy sem ruházati, sem élelmezési, sem orvosi ellátási probléma nincs a magyar–szerb határszakaszokon szolgáló rendőröknél, és az állomány sem jelzett ilyen gondot.

A teljes cikket itt olvashatja!