Előfizetés

Lázár, élelmiszerbotrány, papírbakancs

Lázár János megdöbbent, hogy a multik eltérő minőségű élelmiszereket adnak el Ausztriában és Magyarországon, „hogy az osztráknak jobb jár, mint a magyarnak”. Az elmúlt időszak legnagyobb botránya előtt állunk, mondta fenyegető homlokkal, s ez „komoly kereskedelempolitikai és fogyasztóvédelmi kérdéseket vet fel”. Valóban súlyos ügy, nemzeti konzultációt érdemel, hogy odaát több pakurából csinálják-e a málnaszörpöt vagy kevesebb szárított lópata van-e a nápolyiban. E-adalékokkal ízesített világunkban hogy mi mekkora botrány, azt az üléspont határozza meg.

Én ott ülök, ahonnan az látszik, hogy sorra osztják meg a határon szolgálók a kukacos és/vagy undorító ellátmányuk fotóit. Ahol fertőzött rizstől, meg tavaszi felvágottól 126 rendőr kapott ételmérgezést. Sőt az egyik kincstári beszállító illegálisan működött, ezért bezáratták.

Nem is az a fő kérdés, hogy a romlott kaját CBA-közeli cégtől vették-e vagy sem. Mióta világ a világ – történelemből, szépirodalomból, sokan tapasztalatból is tudjuk -, a hadtáp-szolgálat arról ismerszik meg, hogy ott bizony lopnak. Bélszín árában számolják a selejt húspépet, de még azt sem biztosan kapja meg a papírbakancsos katona. (Aki még jól is járhat, mert bár éhes marad, de egészséges.)

Az olimpiai blamázsban vergődő hatalom zajosan rágódik ezen az új multimócsingon, aminek valós jelentősége a nullához közelít.

Viszont jó hír a megalázott, megmérgezett egyenruhásoknak is, hogy kormányunk végre 27-ről 5 százalékra mérsékelné legfontosabb népélelmezési cikkünk áfáját. A vadhúsét.

Kapcsolódó
Műbalhé a multik ellen Lázár újabb támadást indított Brüsszel ellen

Újra bíróság előtt a Ferencváros vezetőedzője

Publikálás dátuma
2017.02.21. 15:44
Thomas Doll FOTÓ: Szirtesi László/Getty Images
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága hatályon kívül helyezte Thomas Dollnak, a Ferencváros vezetőedzőjének büntetését.

"A sportszakember által benyújtott fellebbezésnek helyt adott, a megtámadott elsőfokú határozatot - eljárási hibák miatt - hatályon kívül helyezte, és új eljárást rendelt el" - olvasható a testület döntése az MLSZ honlapján. A fegyelmi bizottság január 19-én kétmillió forintos bírságot szabott ki a német trénerre, aki az akkori ítélet szerint a 2016. november 19-i, Vasas elleni és a december 10-i, MTK elleni "bajnoki mérkőzéseket követően a különböző médiumoknak adott nyilatkozataiban az MLSZ vonatkozásában olyan tényre közvetlenül utaló kifejezéseket használt, amelyek alkalmasak arra, hogy az MLSZ működésével kapcsolatban a bizalmat megingassák". Az FTC szerint azonban Thomas Doll semmi ilyet nem mondott, vagy tett, a szövetséget szóba sem hozta, kizárólag játékvezetéssel szembeni kritikákat fogalmazott meg.

Orbán Viktor fogadta a FINA általános igazgatóját

Publikálás dátuma
2017.02.21. 14:26
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja hivatalában Cornel Marculescut, a N
Minden adott ahhoz, hogy a magyarországi legyen minden idők egyik legjobb vizes világbajnoksága Cornel Marculescu, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója szerint, aki Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélést kedden az Országházban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a kormany.hu-t. 

 A tárgyaláson részt vett Gyárfás Tamás, a  FINA alelnöke  és Seszták Miklós, a szervező bizottság elnöke is. Cornel Marculescu elégedetten nyilatkozott az idei vizes vb előkészületeiről, különös tekintettel a Dagály Úszóaréna építésének előrehaladásáról - közölte a sajtófőnök.A budapesti világbajnokságot július 14. és 30. között rendezik meg.