Előfizetés

Nyílt levél Borkai Zsolt és Fürjes Balázs uraknak

Tisztelt Elnök Úr!

Tisztelt Kormánybiztos Úr!

A 2024-es olimpia megrendezése mögötti népakarat, vagy nemzeti egység elvesztése feletti bánatuk enyhítése érdekében  néhány apró tényre szeretném felhívni figyelmüket.

A 2024-es olimpia megrendezése mögötti nemzeti egység nem veszett el. Ennek egyszerű oka, hogy ilyen egység soha nem volt. Tehát ami nem létezett, az a formál logika szabályai szerint nem veszhet el.

Egység ugyan volt, ami csak és kizárólag a politikai testületek, nevezetesen a Fővárosi Önkormányzat testületi döntésében nyilvánult meg. De ez csak és kizárólag a politikai elit egységét jelenti, és még érintőlegesen sem a nemzet egységét. Elhanyagolva azt az apróságot, hogy ez a testület hozzávetőleg a nemzet egyötödét képviseli, ezt az egyötödöt, a főváros lakosságát sem kérdezte meg senki, akar-e olimpiát, vagy sem? Tehát az Önök által emlegetett nemzeti egység nem több, mint jó esetben tévedés, rossz esetben hazugság.

Annak, hogy a nemzet esetleg másképp is vélekedhet az olimpia hazai megrendezéséről számos - Önök által figyelmen kívül hagyott- jele volt. Civil szervezetek és ellenzéki pártok 2015 nyara óta több ízben kezdeményeztek népszavazást az olimpia megrendezéséről, amiket a legutóbbi kivételével a hatalom, és annak helytartója, az OVB rendre elutasított. Pedig a népakarat, a nemzet egysége felmutatásának legtökéletesebb eszköze a népszavazás. A közvetlen demokrácia leghitelesebb eszközét, a népszavazást a Fidesz-KDNP koalíció rendre elutasította. Nem csak az olimpia, de a vasárnapi boltbezárás és Paks2 ügyében is. A hatalom szerint ezek túl komoly dolgok ahhoz, hogy a tudatlan, komolytalan nép ilyesmikben véleményt nyilvánítson.

Miután nyilatkozataikkal Önök a hatalom véleményét tolmácsolták, tegyék meg ezt visszájára is, hátha a hatalom Önöknek jobban hisz. A több mint kétszázhatvanhatezer aláíró nem annak a véleményének adott hangot, hogy ne legyen olimpia Budapesten, csupán annak, hogy illő dolog lenne megkérdezni az érintetteket, a budapesti polgárokat. Tehát még az is előfordulhat, hogy a többség támogatja a megrendezést. Esetleg érvénytelen lesz a népszavazás, amit Önök a menekültügyi népszavazás kudarcához hasonlóan diadalként  ünnepelhetnek majd.

Az sem lenne baj, ha a kormány észrevenné, hogy a villámgyorsan összegyűlt negyedmilliónyi aláírás nem az olimpia, hanem a kormány arroganciája, nagyképűsége, szakmai hozzá nem értése, és siralmas műveletlensége miatt és ellen jött össze.

A hatalom részéről több mint kishitűség, gyávaság a nemzet egységének birtokában a lakosság két és fél százalékának aláírása nyomán visszavonulót fújni. Bízzanak magukban! Vezérüket idézve HAJRÁ MAGYAROK, HAJRÁ MAGYARORSZÁG.  Egy sportnemzet vezetői nem adhatják fel! Írják ki a népszavazást!!!

Influenza - Visszavonulóban a járvány

 Az országban visszavonulóban van az influenzajárvány, a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint február 13-19. között 44 ezer ember fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt, amely 33,5 százalékkal kevesebb, mint az előző héten - derül ki az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb tájékoztatójából.

Közölték, a 7. héten - Heves megye kivételével - valamennyi területen csökkent az influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz fordulók száma, és a betegséget változatlanul a 3-14 éves gyermekek között diagnosztizálták a leggyakrabban. A laboratóriumi eredmények többségében az influenza A vírust azonosították.

Erzsébet-utalványok tízezrei érkeztek vissza

Publikálás dátuma
2017.02.23. 15:57
FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava
Eddig 37719 darab Erzsébet-utalvány érkezett vissza a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz Orbán Viktor "karácsonyi ajándékából" - írta az Origónak a Magyar Posta sajtóosztálya.

"Meghalt" jelzéssel 6 471 darab, "nem kereste", "cím ismeretlen", "elköltözött" jelzéssel 31 119 darab, "átvételt megtagadta" jelzéssel 129 darab. A postának nincs adata arról, hogy a külföldi postaigazgatások hány darab utalványt kézbesítettek. Ismételt kézbesítést a külföldön élők esetében 148 esetben kíséreltek meg. Orbán Viktor 2016. november 29-én jelentette be, hogy a nyugdíjasok 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra. Mivel 2,7 millió nyugdíjas van, ez 27 milliárd forint kiadás az államnak, az Átlátszó szerint nettó 540 millió forintot kaszált a kormányfő ajándékán az állami tulajdonú Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.