Rendőrautó borult a villamossínekre - Fotók!

Publikálás dátuma
2017.06.06. 21:04
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Felborult egy rendőrautó Budapesten, a Róbert Károly körúton - írja a 444.-hu.

Az internetes portálnak az egyik olvasója küldött képeket a balesetről, ezeken látszik, hogy a kocsi, amelyik felborult, egy rendőrautó.

MTI Fotó:Mihádák Zoltán

MTI Fotó:Mihádák Zoltán

A hvg.hu szerint hárman könnyebben sérültek. A cikket bővebben itt olvashatják. 

Szerző
Frissítve: 2017.06.06. 22:46

Százezreket csaltak el a nagykanizsai okmányirodában

Üzletszerűen elkövetett csalássorozat miatt emeltek vádat a nagykanizsai kormányablak egyik autóátírásokat végző ügyintézője ellen, aki tucatnyi esetben tette el az ügyfelek által befizetett összegeket - közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden.

Pirger Csaba tájékoztatása szerint a nagykanizsai kormányablakban közlekedési igazgatási ügyekkel foglalkozó nő anyagilag nehéz helyzetbe került, s a felhalmozott adósságai miatt 2015 végétől 2016 októberéig a nála történt készpénzes befizetések egy részét saját céljaira használta. Rendszeres haszonszerzésre törekedve a járművek átíratási kérelmeinek ügyintézésekor manipulálta az eljárások adatait és sajátjaként kezelte a nála befizetett illetékeket.

A tucatnyi ügyet felsoroló vádiratból kiderül: az asszony a járművek tulajdonjogának átírása során a törzskönyv és a forgalmi engedély kiállításának 12 ezer forintos díját szabályszerűen átvette és elkönyvelte. A vagyonátruházási illeték nem egyszer százezer forintot meghaladó összegét azonban több alkalommal is eltette, majd hamis aláírásokkal olyan dokumentumot iktatott a rendszerbe, mintha ezek befizetései is megtörténtek volna.

A személyautók mellett teherautó-pótkocsi vagy motorkerékpár ügyintézése során eltulajdonított összegek egy részét hónapokkal később rendezte, de több olyan ügyfél is volt, aki utólag másodszor is kénytelen volt befizetni az összegeket. A kormányablak ügyintézője ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség 12 rendbeli, üzletszerűen elkövetett sikkasztás, valamint hamis okirat felhasználása miatt emelt vádat.

Szerző

Egy órán át küzdöttek az életéért - Meghalt egy csecsemő

Baktérium okozta járványos agyhártyagyulladás gyanújával életét vesztette egy 6 hónapos kislány kedden Hevesen - erősítette meg a füzesabonyi járás tisztifőorvosa. Mentőautó, gyermek-rohammentő, mentőhelikopter érkezett gyors egymásutánban kedden reggel a hevesi rendelőintézethez. Hiába jött azonban sebesen a segítség, egy hat hónapos kislány életét három orvos, több ápoló heroikus küzdelme sem tudta megmenteni – erről már a heol.hu ír. 

Dósáné Fekete Márta közölte: a háziorvos jelentette a halálesetet kora délelőtt, kiváltó okként - a klinikai tünetek alapján - járványos agyhártyagyulladás (meningitis epidemica) kórokozóját jelölte meg. Ismertetése szerint munkatársai a helyszínen megtették a szükséges intézkedéseket, így a családtagokat antibiotikummal látták el.  Elmondta: a vérmérgezéssel is járó baktériumfertőzésnek olyan gyors volt a lefolyása, hogy a szülők hiába rohantak orvoshoz a kicsivel, az életét már nem lehetett megmenteni. A szülők elmondása szerint este semmi baja nem volt a gyermeknek, annyit azért észleltek, hogy éjszaka nyugtalanul aludt. Reggel kiütéseket észleltek a kicsin és azonnal a rendelőbe vitték - közölte a tisztifőorvos.

Az MTI úgy tudja, hogy a 6 hónapos kislány az eszméletét a rendelőben, vizsgálat közben veszítette el. Mentőhelikoptert hívtak hozzá, egy órán keresztül lélegeztették. Állapota azonban tovább romlott és már nem tudtak rajta segíteni.

Amikor a rendelőbe értem, egy féléves gyermeket hoztak a szülei, akinek hőemelkedése, láza volt, kiütések borították a testét – idézte fel a heol.hu-nak a rendelés kezdetén történteket a babát ellátó gyermekorvos. Elmondták a szülők, hogy a gyermek egyszer hányt is, hasmenése volt. Amikor megkezdtem a nem túl jó állapotban, de még eszméleténél lévő gyerek vizsgálatát, észleltem, hogy egyre aluszékonyabb. Azonnali újraélesztést kezdtünk meg, amikor leállt a légzése, s hívtuk közben a mentőket, akik tíz percen belül itt voltak. Átvették az ellátást, folytatták a lélegeztetést, infúziót kötöttek be. Még egy mentőcsapat érkezett közben, de már visszahozni nem tudtuk a gyermeket, csak az életfunkciókat fenntartani a szívmasszázzsal és a lélegeztetéssel, gyógyszerekkel. Egy óra tíz percig tartó heroikus küzdelem után kénytelenek voltunk feladni, s csak a halál beálltát állapíthattuk meg. Hirtelen szepszis alakulhatott ki, a kiütések miatt a menningococcus meningitisz egyik szövődményeként kialakuló vérmérgezésre gondoltunk. Ezt próbáltuk gyógyszeresen kezelni, de a gyors lefolyás miatt ez nem vezetett eredményre – mondta a csecsemőt ellátó gyermekgyógyász.

A doktor, aki 1985 óta gyógyít gyermekeket, praxisában nem találkozott ennyire gyors lefolyású, halálos kimenetelű fertőzéssel.

Szerző