Farkas Flórián újabb lehetőséget kapott Orbántól

Publikálás dátuma
2017.06.19 07:06
Orbán Viktor és Farkas Flórián szövetsége nem most kezdődött (2012-es felvétel) FOTÓ: Népszava
Farkas Flórián lehetőséget kapott a kormányfőtől, hogy újra felépítse magát és – ami ennél fontosabb – hadrendbe szervezze a cigány szavazókat a jövő évi választásra.

A Lungo Drom szombaton a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kisújszálláson tartott kongresszust. Az eseményről kiadott közlemény szerint a küldöttek „ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúan” (értsd: egyhangúlag) öt évre ismét Farkast választották a „legnagyobb cigány érdekképviseleti szerv” (értsd: szervezet) vezetőjévé. A Hír TV a rendezvény előtt és után is szerette volna megszólaltatni a miniszterelnöki biztosi tisztséget is betöltő Farkas Flóriánt, de nem járt sikerrel.

Ahogyan az várható volt, a kongresszus hűségnyilatkozatot tett a kormány mellett. „A Lungo Drom a Fidesz stratégiai szövetségeseként, a magyarországi cigányság boldogulásához szükséges feltételek megteremtése elsődleges eszközének továbbra is a kormány társadalmi felzárkózás programjának folytatását tekinti” – áll a közleményben.

A szövegből ugyanakkor felsejlik, hogy a Lungo Drom nem a társadalmi felzárkózás láthatatlan eredményeivel akarja a Fidesz mellé állítani a romákat, hanem – a széles körben bevált receptet követve – a „migránsokkal” való riogatással. A kongresszus tagjai ugyanis kinyilvánították, hogy elkötelezettek a kormány bevándorláspolitikája mellett, hisz „a külföldi munkaerő bevonása helyett a hazai cigányság képes helytállni a magyar munkaerőpiacon”.

Lakatos Oszkár és Vajda László, az Országos Roma Önkormányzat két képviselője egyebek mellett azért is feljelentette Farkas Flóriánt az ügyészségen, mert a Lungo Drom ezt megelőzőn 2013-ban rendezett utoljára kongresszust. Lakatos és Vajda szerint évente kellene. A belső ellenzék állítja, hogy a mostani tisztújításra csak „megbízható” küldöttek kaptak meghívást.

Frissültek
A Fidesz és a Lungo Drom május végén újból együttműködési (választási) megállapodást kötött egymással. A Fidesz honlapján Farkas Flórián szervezete évek óta nem szerepelt a szövetségesek listáján, és hetekkel a megállapodás aláírása után sem került vissza. A honlapon a „szövetségesek felsorolásának frissítése folyamatban van" – lapunk ezt a választ kapta a Fidesztől múlt csütörtökön. Péntekre aztán hirtelen meg is történt a „frissítés”: a kormánypárt oldalán immáron a Lungo Drom is a szövetségesek számát gyarapítja. A Lungo Drom logójára kattintva azonban továbbra sem találunk semmilyen tartalmat. A RomNet adta hírül, hogy az Anonymus hackercsoport nemrég lenyúlta a Lungodrom.hu domain nevet, amelyet Farkas Flóriánék elfelejtettek meghosszabbítani. Nagy veszteségről túlzás lenne beszélni: a Lungo Drom oldalán addig sem volt semmi érdemleges.

 

Szerző

Óriási repülőt "kényszerített" földre Ferihegyen egy utas rosszulléte

Publikálás dátuma
2019.04.19 14:17
A Qatar Airways egyik Airbus A380-asa
Fotó: AFP/ Nicolas Economou
Ilyen Airbus A380-as superjumbo becenevű óriás eddig csak egyszer járt Budapesten, a reptér nem is képes kiszolgálni ekkora repülőgépet.
A budapesti repülőtéren szakította meg útját a Qatar Airways Doha – London (Heathrow) járata pénteken, írja az airportal.hu. A QR3-as számú járatot teljesítő Airbus A380-800-as típusú repülőgép személyzete egy utas rosszulléte miatt döntött a nem tervezett leszállás mellett.
A kétszintes, négy hajtóműves utasszállító biztonságosan leszállt a ferihegyi repülőtéren, ahol megkezdték az utas vizsgálatát.
Az Airbus A380-as superjumbo becenevű óriás a világ legnagyobb befogadóképességű utasszállító repülőgépe. Budapesten ritka vendégnek számít, eddig egyetlen egyszer, 2011 októberében járt ilyen Ferihegyen, egy bemutató alkalmával. A repülőtér az érvényben lévő eljárások szerint csak korlátozásokkal képes kiszolgálni a típust.
Frissítve: 2019.04.19 14:23

37 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány - majdnem mind a Miniszterelnöki Kormányirodánál landol

Publikálás dátuma
2019.04.19 13:53
Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterjelölt érkezik a kinevezés előtti meghallgatás
A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 26,3 milliárdhoz jutott. De bőven jut sportra, és még az egyházaknak is cseppen valamennyi.
A Magyar Közlönyben megjelent határozat 37 milliárd 279 millió forint átcsoportosításáról rendelkezik, a pénz forrása a központi maradványelszámolási alap - szúrta ki a Napi.hu. Ebből
  • 2 milliárd 995 millió jut a Kiemelt Nemzetközi Sportesemény Stratégia és a sportesemény pályázatokra;
  • 157 millió az egyházak az alapintézményeik működtetésére (az szja kiegészítéseként);
  • 525 millió az Európai Tett és Védelem Ligával kapcsolatos kiadásokra;
  • 1 milliárd 396 millió forint jut az Országgyűlés Hivatalának dologi kiadásaira;
  • 1 milliárd 409 millió a Steindl Imre program támogatására;
  • 1 milliárd 680 millió a Miniszterelnökségnek felhalmozásra és még 720 millió működésre; és
  • még 1 milliárd 368 millió a Miniszterelnökségnek, szakpolitikai feladatok támogatása;
  • 1,5 milliárd fordítható a közúthálózat fejlesztésére.
A Miniszterelnöki Kormányiroda költségvetési fejezetben szereplő nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 26 milliárd 291 millió forinthoz jutott.