Mészárosék jól jártak a szegények üdültetésével

Publikálás dátuma
2017.10.05. 18:39
FOTÓ: Népszava
Több mint félmilliárd forintot költött 2014-től Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester különböző cégeinél az Erzsébet-táborokban hátrányos helyzetű gyerekeket üdültető Erzsébet Üzemeltető Kft - tudta meg a 444.hu.

A Mészáros tulajdonában lévő Aranykorona Zrt, a Búzakalász 66. Kft, a Vivenvíz Kft és a korábban tulajdonában lévő Bakonyhús Kft is jól járt a szerződésekkel. A lap szerint a programban résztvevő szállodák előszeretettel vásároltak tojást, pékárut, húst és ásványvizet a milliárdos vállalkozó cégeitől. De egy korábban Pintér Sándor érdekeltségébe tartozó biztonsági vállalkozás neve is feltűnt az adatsorban, ami összesen nettó 275 millió forintot kapott a szállodák és a táborok őrzéséért. Lázár János kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón elmondta: a cégek kiválasztása a törvénynek megfelelő módon történt. 

Szerző

A Fidelitas elnöke tüntette el Simicska üzenetét

A Fidelitas helyi elnöke, Bóka Bence és egy társa festette le hétfőn Veszprémben azokat a plakátokat, amikre Simicska Lajos üzent Orbán Viktornak - írja a 24.hu. 

Bóka az RTL Klubnak még névtelenül nyilatkozva azt mondta: azért próbálta lefesteni az "Orbán egy geci" szövegű feliratokat, mert "ilyen obszcén kifejezéssel felírni Orbán Viktorról, a miniszterelnök úrról valamit, az botrányos".

A portál szerint Bóka korábban több olyan politikai akcióban is szerepet vállalt, amiben a kormányoldal Kész Zoltánt, Veszprém független országgyűlési képviselőjét támadta. 

Mint emlékezetes, Simicska Lajos keddre virradó éjjel saját hirdetőoszlopaira pingálta, hogy "Orbán egy geci", a feliratokat azonban szerda délre eltüntették. A nagyvállalkozó az akció után úgy nyilatkozott, hogy kizárólag saját reklámcégének felületein firkált, úgy vélte, a sajátjával azt csinál, amit akar. A 24.hu-nak azzal magyarázta tettét: "Már két évvel ezelőtt megmondtam a véleményemet, most a plakátokon csak megerősítettem. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!"

A MAHIR Cityposter ügyvezetője később jelezte, hogy feljelentést tesznek, amiért a feliratokat eltüntető kapucnis fiatalok megrongálták a cég felületeit.

Szerző

Felavatják Göncz Árpád mellszobrát

Publikálás dátuma
2017.10.05. 18:15
FOTÓ: Szalmás Péter/Népszava
Pénteken avatják fel Göncz Árpád egykori köztársasági elnök mellszobrát az Óbudai Egyetem parkban. 

A szobor megalkotása közadakozás útján vált lehetővé. Gulyás András, a szoborállítás egyik kezdeményezője a Klubrádióban elmondta, a kezdeményezést követően a közadakozási felhíváshoz magánszemélyek, vállalkozások és civilszervezetek mellett csatlakozott Óbuda-Békásmegyer önkormányzata is. Hozzátette: nem ez lesz az első megemlékezés, hiszen Budapesten avattak már emléktáblát és ültettek fát is a néhai államfő emlékére, Göncz Árpád városközpont is létesült.

Szerző