Előfizetés

Megint csatornafedőket hegeszt le a TEK

Publikálás dátuma
2017.11.21. 12:25
Fotó: Népszava
Orbán Viktor miniszterelnök meghívására Budapestre jön a kínai kormányfő. Nagyon féltik őt is, mert a TEK lehegeszti a csatornafedeleket. 

A múlt heti Kormányinfón jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy kínai csúcs lesz Budapesten, amire a Li Kocsiang kínai miniszterelnök is hivatalos. A tervek szerint bejelentik a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésének megkezdését.

A 24.hu információi szerint e miatt újra lehegesztik majd Budapest belvárosában a csatornafedeleket. Először akkor lehetett e fura jelenséggel találkozni, amikor Vladimir Putyin Budapestre jött.

A TEK tájékoztatása szerint 2017 november 26-án 06:00 órától a szükséges ideig, de legkésőbb 2017 november 29-én 14 óráig az I. és az V. kerületben biztonsági intézkedéseket rendelnek el.

Magyar Györgyöt akarja az ellenzék

Publikálás dátuma
2017.11.21. 12:05
FOTÓ: TÓTH GERGŐ
Több ellenzéki párt is megkereste Magyar György ügyvédet, hogy induljon a választásokon a színeikben - írja az ATV. Az egykori főpolgármester-jelölt áll a kihívások elé, de csak akkor ha a Fideszen kívüli teljes ellenzék beáll mögé.

"Ha példát kell mutatni, én kész vagyok rá, de csakis akkor, ha mindenki, aki nem Fidesz-KDNP, támogat" - mondta az atv.hu-nak Magyar György. Az ügyvéd adott esetben akár valahol Somogyban is indulhat. Szerinte a Jobbikkal is együtt kell működnie a demokratikus ellenzéknek a 106 egyéni körzetben.

Magyar Györgynek nem ez lenne az első kirándulása a politikában, hiszen 2014-ben függetlenként indult a főpolgármesteri székért, de végül visszalépett Bokros Lajos javára. Az ismert ügyvéd egyébként az utóbbi időben többek között Simicska Lajos cégeinek képviseletében járt el a fővárossal szemben az oszlopháborúban. De  képviselt vörösiszap-károsultakat és a néhai alcsúti juhász, Váradi András hozzátartozóinak is ő az ügyvédje.

Magyar most azt nyilatkozta, hogy Jobbik és a civilek nélkül egyszerűen nem megy az Orbán-kormány leváltása. Szerinte ezt minden értelmes ember könnyedén belátja. 

Az ügyvéd nyilatkozatát itt olvashatja.

Siker! Magyar bor a világ száz legjobbja között

Publikálás dátuma
2017.11.21. 09:42
Illusztráció. Fotó: Shutterstock
A világ borszaksajtójának egyik vezető magazinja, a Wine Enthusiast kedden publikált Top 100-as listáján a Dereszla Pincészet 2009-es évjáratú ötputtonyos aszúbora a 20. helyezést érte el - közölte a borászat.

Közleményükben azt írták: ez az elismerés nemcsak a Dereszla Pincészet, hanem a tokaji borvidék és Magyarország borászati sikere is. A pincészet bora ezzel az elismeréssel harmadszor került fel a világ száz legjobb borát összesítő, nemzetközileg is elismert listára.

A Bai Edit főborász által készített borok közül legutóbb a 2007-es évjáratú ötputtonyos aszú lett egy másik vezető borszakmai magazin, a Wine Spectator Top 100 listáján 20. helyezett - idézték fel.

Ismertették: a Dereszla Pincészet jelenleg két helyen mintegy nyolcezer mázsa szőlőt dolgoz fel 130 hektár területről. Az aszúborok mellett egyre jelentősebb a száraz és pezsgő borok készítése. Borainak 80 százalékát külföldön, több mint 40 országban értékesíti, amelyek közül a legjelentősebbek Franciaország, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, a skandináv országok és Lengyelország.