Elásott asszony Jászfelsőszentgyörgyön - 3 évig nyomoztak

Vádemelést javasol a rendőrség a 2015-ös jászfelsőszentgyörgyi gyilkosság áldozatának volt élettársa ellen - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

A nyomozás lezárult, a gyanú szerint a nőt korábbi élettársa, egy akkor 35 éves helyi férfi ölte meg 2015. március 21-én este. A gyanúsított jászfelsőszentgyörgyi házuk udvarán egy farúddal gyakorlatilag agyonverte korábbi élettársát, a nő belehalt sérüléseibe. Ezt követően a támadó a holttestet a település külterületén lévő erdős területen elásta. 

A tájékoztatás szerint a rendőrök először eltűntként keresték az asszonyt, de gyanújuk - amely szerint a nő bűncselekmény áldozata lett - 2016. november 9-én igazolódott: T. Gábor végül beismerte a bűncselekmény elkövetését és elmondta, hogy hová ásta el a nőt. A rendőrök másnap átkutatták a férfi által megjelölt területet, ahol megtalálták a holttestet.

Szerző

Döntött a bíróság - Pusztahencse újra választ

Publikálás dátuma
2018.01.05. 13:36
Népszava illusztráció

A bíróság döntése értelmében meg kell ismételni Pusztahencsén az időközi polgármester-választást. Mint arról írtunk, a 950 lelkes Tolna megyei falu képviselőtestülete 2017 szeptemberében feloszlatta magát, mert a grémium tagjainak többsége úgy érezte, nem tud együtt dolgozni Iker Ibolya (független) polgármesterrel. Időközi választást írtak ki, amin a fellázadt képviselők vezéregyénisége, Bán István, nyugdíjas villanyszerelő lett a kihívója a pedagógus végzettségű, korábbi polgármesternek. A december 17-én megtartott választást Bán István (független) – 19 voks különbséggel - nyerte, ám Iker Ibolya megtámadta az eredményt arra hivatkozva, hogy Bán a választás napján tiltott kampánytevékenységet folytatott. Iker a beadványhoz mellékelt egy nyilatkozatot is, amiben 3 helybéli azt vallotta, hogy Bán ötezer forintot ajánlott nekik, ha rászavaznak, emellett még 209-en állították azt, hogy tudtak ezekről az ajánlatról. A területi választási bizottság - a panaszt valósnak látva - megsemmisítette a voksolás eredményét, és január 14-re új választást írtak ki. Ez ellen Bán István nyújtott be fellebbezést, amiről pénteken döntött a Pécsi Ítélőtábla, s helybenhagyta a választási bizottság határozatát. Az ítélet jogerős.

A táblabíróság megalapozottnak látta, hogy amikor Bán István a voksolás napján a választási helyiség kapujától tíz méterre beszélgetett a falubelijeivel, akkor befolyásolni akarta a megszólítottak szavazási szándékát. A bíróság a szavazatvásárlásról szóló nyilatkozatot viszont nem látta bizonyítottnak.

A pusztahencseieknek tehát újra voksolniuk kell. A közelmúltban a faluban jártunk, s a helybéliekkel beszélgetve azt tapasztaltuk, hogy a települést nagyon megosztotta a két polgármesterjelölt feljelentésekkel tarkított, két éve tartó vitája. A megkérdezettek döntő többsége nem tudja elképzelni, hogy Bán bárkit megpróbált volna „megvenni”, mindez – úgy tűnik – a 63 éves férfi esélyeit erősíti a megismételt választáson. Bán István egyébként mindig cáfolta, hogy tett volna ilyen kísérletet, s a férfi csütörtökön rágalmazásért feljelentette az őt voksvásárlással vádoló három pusztahencseit.

Szerző

Távozik a körmendi kosárlabdacsapat edzője

A Jászberény elleni szombati, hazai bajnokit követően távozik posztjáról Gasper Potocnik, az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapatának edzője. "Semmilyen feszültség, probléma nincs köztem és a klub vezetése között, de úgy érzem, most ezzel a döntéssel tudok még inkább hozzájárulni az előrelépéshez" - indokolta lemondását a 37 éves Potocnik a klub honlapjának. A szlovén tréner 2016 decemberétől irányította a körmendieket.

A körmendi együttes jól kezdte a 2017/18-as bajnoki idényt: kilenc győzelemmel és egy vereséggel a tabella első helyén állt. Az Európa Kupában két selejtezőkört vett sikerrel, majd továbbjutott az első csoportkörből. A legutóbbi négy tétmérkőzésén - egy nemzetközi kupatalálkozón, illetve három bajnokin - viszont kikapott a Körmend, Székesfehérváron (115-75) és Sopronban (85-60) súlyos vereséget szenvedett.

Szerző