Kettészakadt a Jobbik Egerben

Tizenegy párttag kedden kilépett a Jobbikból, miután a párt rapid döntéssel a hétvégén feloszlatta az egri alapszervezetet.  

"Tekintettel arra, hogy a Jobbik országos elnöksége egyhangú döntésével feloszlatta a párt egri alapszervezetét, az a mai napon újjáalakult. A tagok egyhangú döntésének értelmében a szervezet elnökévé Mirkóczki Ádámot, alelnökévé Ecsedi Tamást választották" - ez a szűkszavú közlemény olvasható a múlt hétvége óta a Jobbik egri szervezetének honlapján. Az országos elnökség döntését múlt héten csütörtökön kézbesítették a korábbi elnökségnek, azzal az indoklással, hogy a csoport inaktív, és egyes tagok ellenséges fideszes médiumok felé belső információkat szolgáltattak ki - mondta a Népszavának Bognár Ignác korábbi alapszervezeti elnök, aki a városi önkormányzat egyik jobbikos tagja is.

Szavai szerint olyannyira nem inaktívak, hogy a levél kézhezvétele utáni napon is két eseményen vettek részt. Az új alapszervezet megalakulására sem őt, sem Tóth István alelnököt nem hívták meg: utóbbi egyébként távozik a pártból, míg Bognár Ignác egyéni tag marad, s továbbra is jobbikosként ül a városi közgyűlésben. A volt elnök szavai szerint ők többször is jelezték, hogy nem értenek egyet a néppártosodással, s továbbra is nemzeti radikálisként szeretnék meghatározni magukat.

Úgy vélték: olyan áron nem kell a hatalom, hogy túl sok mindenkitől kell miatta függni, elvetve bizonyos alapértékeket. Bognár azt mondta: nem lép ki a Jobbikból, amelynek tíz éve helyi elnöke volt, mert szeretné folytatni a párbeszédet. Mirkóczki Ádám korábban a helyi televíziónak az alapszervezet feloszlatásáról úgy nyilatkozott: senkit nem zártak ki a tagok közül, viszont új tagokkal gazdagodott a szombati újjáalakulás során az egri alapszervezet.  

2018.01.16 17:59

Le kell bontani a kétfarkúak buszmegállóját Felcsúton

Publikálás dátuma
2018.08.19 21:10

Fotó: /
Bejelentés érkezett – indokolt a Magyar Közút, amely rájött, hogy tőle nem kértek engedélyt a hiánypótló kampánybuszmegállóhoz.
Három napon belül el kell bontania a Magyar Kétfarkú Kutyapártnak (MKKP) azt a buszmegállót, amelyet Felcsúton, a Fő utcán építettek az időközi polgármester-választás kampányában. Illetve buszmegálló korábban is volt, csak semmi nem védte a buszra várókat az időjárástól  ezt orvosolta Mészáros László polgármesterjelölt és csapata egy fából készült bódéval.  A Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek azonban sem humorérzéke nincs, sem a felcsútiakra nem gondol. Egy, Kovács Gergő pártelnöknek címzett levélben azt írják: bejelentés érkezett hozzájuk az építményről, ők pedig megállapították, hogy tőlük annak elhelyezésére nem kértek, így nem is kaphattak engedélyt. Valahonnan azt is tudják, hogy az MKKP „helyezte el” az építményt a söröző előtt, ezért fordultak hozzájuk a felszólítással.  A kutyapárt azt közölte a Facebook-oldalán: „Először azért még megkérdezzük a felcsútiakat, hogy kell-e nekik. Aztán ha nem, akkor lehet pályázni: Melyik városnak kell buszmegálló?”
2018.08.19 21:10

Ezzel a hat számmal sok pénzt lehet nyerni

Publikálás dátuma
2018.08.19 17:46
Shutterstock fotó
Fotó: /
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 15, 16, 17, 18, 27, 43. Hattalálatos szelvény nem volt; öttalálatos szelvény 14 darab, nyereményük egyenként 966 630 forint; négytalálatos szelvény 1 152 darab, nyereményük egyenként 11 745 forint; háromtalálatos szelvény 26 683 darab, nyereményük egyenként 1 970 forint. 
2018.08.19 17:46