Botoxbotrány az olajmonarchiában

Publikálás dátuma
2018.01.23. 20:00

Botox-injekcióval akarták szebbé tenni a szaúdi teveszépségverseny résztvevő dromedárokat gazdáik, de ez csalásnak számít, írta meg az Arabian Business. Az állatokat, melyeknek ilyenkor ajak-, pofa-, fej- és térdméretét szokták összemérni, kizárták a versenyből.

„Szaúd-Arábia szimbóluma a teve” – magyarázta Fawzan al-Madi, a teveszépségverseny zsűrijének vezetője az eset kapcsán. A nép rengeteg hagyománya kötődik a haszonállatként és kedvtelésből is tartott állatokhoz.

Az utóbbi időben sok minden változik az országban – hamarosan nők is vezethetnek autót, és megnyílnak az első mozik –, éppen ez értékeli fel az olyan tradíciókat, mint a tevetartás. A hatóságok az átmeneti időszak nehézségeit enyhítenék a teveszépségversenyhez hasonló, hagyományos rendezvények felkarolásával.

Így került a szaúdi éves tevefesztivál is a sivatagból a főváros, Rijád külvárosába, ahol állandó helyszínt is kapott. Az állatok szépségversenye ennek a rendezvénynek egy eleme. A szervezők szerint hamarosan még tovább bővül az eseménysorozat azzal, hogy az azt felügyelő hivatalos Teve Klub vezetését a szaúdi királyság trónörököse, Mohammed bin Salman veszi át.

Szerző