Igazából a magyaroktól rettegett Bécsben Lázár János

Publikálás dátuma
2018.03.08 11:28
Forrás: Lázár videó/Youtube
Fotó: /
Lázár János a külföldiek által az egyik legsűrűbben lakott bécsi kerületet kipécézve akart migránsozni egy kiadósat. Kosz van, piszok van, magyarázta Favoriten kerület egy sétálóutcájában, ahová a 24.hu stábja szintén ellátogatott, hogy megnézze, mi is igaz a miniszter kijelentéseiből. Természetesen nem sok. Amiből, pontosabban akiből tényleg sok van errefelé, az a magyar.

"Nem vagyok dühös, de nincs itt semmi probléma. Nem értem, miért csinálta rólam ezt a videót" - nyilatkozta a stábnak a videó egyik szereplője. A megszólaló - aki Lázár állításaival szemben folyékony németséggel beszélt - hozzátette, a környéken semmi nem történik, mindenki normális: "Osztrák vagyok, miért lennék rossz ember?"

Arról lehet vitatkozni, piszkos-e valami, de tényekről nem - mondja a 24.hu videójában szintén szereplő Bernard Odenhal újságíró, aki maga is Favoritenben született. Mint mondja, az tényszerűen nem igaz, hogy 20 éve ne lett volna ott külföldi: a kerületet ugyanis éppen hogy bevándorlók építették a 19. században. Csehek, szlovákok, illetve magyarok.

21 ezer magyar él Bécsben, többségük éppen a szóban forgó 10. kerületben - nyilatkozta Klemens Himpele, a bécsi önkormányzat statisztikusa. Történelmi oka van, hogy bevándorlók élnek a városban, hangsúlyozza; ilyen volt, mikor '56-ban magyar menekülteket fogadtak be, és ilyen most a szíriai háború is. Himpele a köztisztaságról is elárul egy tényt: egy Eurostat felmérés szerint míg a bécsiek 90 százaléka elégedett városa tisztaságával, addig Budapesten ez a szám mindössze 61 százalék.

Szerző
2018.03.08 11:28

A politikai erőszak ellen szólat fel az MSZP elnöke

Publikálás dátuma
2018.09.21 18:22

Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
Tóth Bertalan videóüzenetben közölte: pártja elutasít minden erőszakos vagy erőszakra felhívó cselekményt.
Az MSZP elnöksége elutasít minden erőszakos vagy erőszakra felhívó cselekményt – mondta a párt oldalán közzétett videóüzenetben Tóth Bertalan. A pártelnök szerint a szocialisták elítélik azt is, ha egy EP-képviselőt ábrázoló bábut lábbal felfelé felakasztanak, de azt is, ha hordót püfölnek (a DK tüntetésén ütlegelte k a tüntetők hordókat, amire a kormányfő képét ragasztották). Emellett elítélik azokat, akik más magánlakásába engedély nélkül behatolnak – utalt a Hadházy Ákos független képviselő házánál forgató tévéstábra
2018.09.21 18:22

Az ország összes börtönében razziát tartottak

Publikálás dátuma
2018.09.21 18:22
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Csaknem 90 olyan tárgyat foglaltak le az ellenőrzés során, melyek nem lehettek volna a fogvatartottaknál.
Biztonsági vizsgálatot tartott az ország összes börtönében a büntetés-végrehajtás a rendőrség és az adóhatóság támogatásával. Több mint négyezer zárkát és csaknem 17 ezer fogvatartottat ellenőriztek – tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) pénteken az MTI-t. A BvOP által irányított művelet egy időben indult az ország minden börtönében. A csütörtöki akcióban úgynevezett tiltott tárgyakat, jellemzően mobiltelefonokat kerestek. A BvOP felkérésére a műveletben részt vettek a Készenléti Rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai is. A rendőrök az intézkedések biztosításában működtek közre, míg a NAV kábítószer-kereső ebei a büntetés-végrehajtás kutyás szolgálatát erősítették. A vizsgálat eredményeként csaknem 90 tiltott tárgyat foglaltak le a fogvatartottaktól. Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője pénteken az MTI kérdésére elmondta, hogy a tiltott tárgyak főleg mobiltelefonok és azokhoz tartozó eszközök, például SIM-kártyák voltak, de készpénzt is lefoglaltak. Kitért arra is: jogszabály írja elő, hogy ellenőrizzék a fogvatartottakat, de ez az első alkalom, hogy minden börtönben egyszerre hajtották végre a biztonsági vizsgálatot. Hasonló, összehangolt vizsgálatokat terveznek a közeljövőben, ez rendszeressé válhat – tette hozzá.
2018.09.21 18:22
Frissítve: 2018.09.21 18:22