Előfizetés

Orbán Ráhel megünnepelte, hogy zsebre tette a divatipart

Publikálás dátuma
2018.06.08. 12:41
Orbán Ráhel. Fotó: Népszava
Exkluzív és fényűző vacsorával ünnepelte Orbán Ráhel, hogy ő és köre immár megkerülhetetlen a divatiparban. Az egy nappal a Budapest Fashion Week előtt megrendezett esemény eloszlatta a szakmabeliek kétségeit azt illetően, kivel kell jóban lenni.

Hatalomátvétel volt a divatiparban: Orbán Ráhel megkerülhetetlen lett a magyar divat- és design területén, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Divatipari Marketing Igazgatóságának vezetését pedig a miniszterelnök lányának barátnője, Bata-Jakab Zsófia kapta meg.

A hatalomátvételt – mint a 24.hu megtudta – egy exkluzív luxusvacsorával demonstrálta a szakmának Orbán Ráhel. A budapesti Fashion Week előtt egy nappal, április 26-án rendezett vacsorára az V. kerületi Ybl-palotában került sor. A Front Row Dinnernek keresztelt rendezvényen egy szűk, körülbelül 50 fős kör vehetett részt.

A főasztalnál ült Orbán Ráhel, Rogán Cecília és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) vezérigazgatója, Szivek Norbert, akinek Orbán Ráhel férjével, Tiborcz Istvánnal vannak közös belvárosi milliárdos ingatlanérdekeltségei. A meghívottak között voltak külföldi divatbloggerek, nagyobb divatlapok szerzői, néhány magyar tervező, valamint Lakatos Márk stylist is feltűnt.

Nem véletlenül a Fashion Weekhez kapcsolódóan rendezték az eseményt, ugyanis ez nemcsak Magyarország, hanem a régió egyik legfontosabb divateseménye. Egy-egy tervező több százezer forintot fizet azért, hogy bemutathassa itt aktuális kollekcióját – leginkább azért, mert erre más lehetőségük nincs.

Vona Gábor politikai elemző lehet

Publikálás dátuma
2018.06.08. 12:25
FOTÓ: Molnár Ádám

Politikai elemzőként térhet vissza a közéletbe Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke – erről is beszélt Sneider Tamás, a párt jelenlegi vezetője a Magyar Hangnak adott interjújában.

„Vona Gábor most gondolkodik, rendezi az életét, de érdekli a közélet, nem akar kivonulni a politikából. Segít majd nekünk az elkövetkező időkben” – fogalmazott, és hozzátette: „mint politikai elemzőről, biztosan hallunk róla”.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy megjelenhet-e Vona valamilyen fontos pozícióban a pártban, Sneider azt mondta: nincs kizárva, ha ezt egyszer ő is akarja majd. „Ha a Jobbik tovább növekedik, nyilván még több jó emberre lesz szükségünk” – tette hozzá.

Az interjúban Sneider kitért arra is, hogy szerinte Toroczkai László a Fidesz felé sodródik és személyes ambíciói miatt éppen a Jobbik szétszakításán dolgozik – erről itt írtunk bővebben.

Vona Gábor április 9-én jelentette be, hogy a választási eredmények fényében benyújtotta a lemondását, amelyet a Jobbik elnöksége elfogadott. Egyúttal jelezte az elnökség felé, hogy listás parlamenti mandátumát nem fogja átvenni. Később, a Jobbik tisztújításán Sneider Tamást választották elnökké.

Sneider: Toroczkai egyetlen célja a Jobbik szétszakítása

Publikálás dátuma
2018.06.08. 12:09
Sneider Tamás. Fotó: Tóth Gergő
Toroczkai László a Fidesz felé sodródik és személyes ambíciói miatt éppen a Jobbik szétszakításán dolgozik – mondta Sneider Tamás pártelnök. Platformalapítási kísérlete miatt Toroczkai kizárása továbbra sem tűnik kérdésesnek.

Kicsoda Toroczkai László? – tette fel a kérdést a Jobbik elnökének a Magyar Hang. Sneider Tamás úgy válaszolt: olyan valaki, aki szeret szerepelni. „Jelen pillanatban olyan tevékenységet folytat, ami a Fidesznek kedvez. Én úgy érzem, hogy kezd a Fidesz felé sodródni” - tette hozzá.

Toroczkai várható kizárását apróságnak nevezte a pártelnök: 15 ezer tagja van a Jobbiknak, „néha kizárnak néhányat” – fogalmazott. „Toroczkai László azt mondta pár hete, ha nem nyeri meg az elnökválasztást, egyszerű tagként fog tevékenykedni. Én ehhez tartom magam” – jelentette ki Sneider. Továbbra is úgy tartja, hogy mivel platformalapításra nem ad lehetőséget az alapszabály - és aki belépett a pártba, az ezt az alapszabályt el is fogadta -, így indokolt kizárni Ásotthalom polgármesterét.

Sneider Tamás végül úgy foglalta össze a helyzetet:

„Toroczkai Lászlót kizárólag személyes ambíciók vezetik, a történetnek nincs tartalmi része. Egyetlen célja, hogy a Jobbikot szétszakítsa. Nem tud beletörődni abba, hogy a választáson alulmaradt. Egyébként a legnagyobb ellenzéki párt bedarálása a Fidesz nyilvánvaló érdeke lenne”.

Mint korábban megírtukToroczkai nem vett részt  az ügyében tartott csütörtök esti etikai bizottsági ülésen. Lapunknak nyilatkozva azzal indokolta távolmaradását, hogy koncepciós eljárás folyik ellene. Szerinte ugyanis Gyöngyösi Márton frakcióvezető egy interjúban „elszólta magát, előre a kizárásomról beszélt”.