Kétszer intették le Sebastian Vettelt

Publikálás dátuma
2018.06.12 07:58
Winnie Harlow - AFP fotó
Fotó: /
A szupermodell Winnie Harlow a kelleténél egy körrel hamarabb intette le a Kanadai Nagydíjat, a német futamgyőztes pedig megijedt, nehogy beözönöljenek a pályára.

„Aggódtam, hogy az emberek nehogy beugorjanak a pályára korán ünnepelni, mivel még versenytempóban haladtunk” – elevenítette fel a történteket a futamgyőztes Sebastian Vettel, miután a szupermodell Winnie Harlow a 70. helyett a 69. után lengette meg a verseny végét jelző kockás zászlót a Kanadai Nagydíjon. – Az autómban van egy számlálóm, ott azt láttam, lenne még egy kör a versenyből, a csapattól azt az üzenetet kaptam, hogy teljes sebességgel menjek tovább, csak Lewis Hamilton barátnője próbált megtréfálni minket.

A baki szerencsére nem bolygatta meg a mezőnyt, ugyanakkor a sportszabályzat vonatkozó előírása szerint így a futam 69 körének állása lett a végeredmény. A pontszerző helyeken ez idő alatt nem történt változás. Sergio Pérez ugyan megelőzte Kevin Magnussent, ám egyikük sem haladt az első tízben, míg Daniel Ricciardótól elvették a leggyorsabb körét (melyet a 70.-ben ért el).

Harlow a futam után Instagram-oldalán a rajtfülkében őt segítő tisztviselőt tette felelőssé.

"Nem magamtól találtam ki, mikor lengetek, szóltak, hogy most kell leinteni a futamot, én pedig azt tettem, amit mondtak" - hangsúlyozta a modell a verseny után.

"Sajnálatos félreértés, kommunikációs hiba történt - írták közleményükben a szervezők. - Jeleztük, hogy mindjárt jön az utolsó kör, elő lehet készíteni a kockás zászlót, valaki ezt úgy értette, azonnal le is lehet inteni a versenyt."

A futam egyébiránt nem tartogatott sok izgalmat, Brendon Hartley és Lance Stroll autója összeakadt, s mindketten az első körben kiestek. Az élmezőnyben mindössze egyetlen változás történt, Daniel Ricciardo a bokszkiállások után Lewis Hamilton elé került. Sebastian Vettel így rajt-cél győzelmet aratott, s mivel a vb-címvédő Lewis Hamilton csak ötödik lett, így átvette tőle a vezetést a pontversenyben.

„A tökéletes nem elég jó az érzés leírásához, ez hihetetlen! Hosszú idő után, amíg a Ferrari nem nyert itt, most láttam az emberek arcán, hogy nagyon boldogok. Még mindig sok van hátra a vb-ből, nem igazán foglalkozom vele, de persze ez egy jó mellékhatása a győzelemnek” – mondta Vettel, aki idei harmadik, pályafutása ötvenedik futamgyőzelmét aratta.

Az összetettben ez idáig éllovas Lewis Hamilton motorproblémákkal küzdött, s végig attól tartott, hogy nem jut majd el a kockás zászlóig.

FOTÓ: DPPI/FREDERIC LE FLOC

FOTÓ: DPPI/FREDERIC LE FLOC

„Nagyon hálás vagyok, hogy célba értem. A motorom túlmelegedett, nem tudtam lejjebb vinni a hőmérsékletét, és azt gondoltam, tönkre fog menni. Minden egyes körben határon voltam, azt gondoltam, most fog elmenni az erő, mert folyamatosan csökkent a teljesítmény.Végül kibírta, ez volt a hetedik versenye, akár sokkal több pontot bukhattam volna” – mondta a négyszeres világbajnok, aki kifejtette, nem tetszik neki a motorszabály, ugyanis idén már csak hármat lehet betenni a kocsikba.

„Remélem, jövőre nem állnak át kettőre, mert akkor tényleg nevetséges lesz. Nem gondolom, hogy bárki is azt akarná, ez fogjon ki rajtad. Teljesítményt akarsz. A sport rossz irányba tart véleményem szerint” – tette hozzá.

Márkatársa, Valtteri Bottas ugyanakkor jobb hétvégét zárt, másodikként ért célba.

„Az első körtől kezdve gyorsabb volt Vettel, végig kontrollálta a versenyt. Igazán hajtottunk, a végén egy kis bajba is keveredtem, elkezdtem kifogyni az üzemanyagból, ezért is érhetett utol Verstappen” – értékelt a finn.

A vb két hét múlva a Francia Nagydíjjal folytatódik.

 A vb élmezőnye

Pilóták

1. Vettel Ferrari 121 pont
2. Hamilton Mercedes 120
3. Bottas Mercedes 86
4. Ricciardo Red Bull 84
5. Raikkönen Ferrari 68

Konstruktőrök

1. Mercedes 206
2. Ferrari 189
3. Red Bull 134

Pontszerzők

1. Vettel Ferrari 1:28:31,377 mp
2. Bottas Mercedes +6.496
3. Verstappen Red Bull +7.702
4. Ricciardo Red Bull +19.625
5. Hamilton Mercedes +21.408
6. Raikkonen Ferrari +27.308
7. Hulkenberg Renault +1 kör
8. Sainz Renault +1 kör
9. Ocon Force India +1 kör
10. Leclerc Sauber +1 kör

2018.06.12 07:58

Hárít a bokszszövetség, állítja: szeptemberig senki nem tudott a hiányról

Publikálás dátuma
2018.11.19 19:14
Ezen a korábban készült képen Madár még egész másnak örül. FOTÓ: Népszava
Fotó: /
A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnökségét nem vonták be az augusztusi ifjúsági világbajnokság szervezésébe, tagjai csak szeptemberben értesültek a több mint 300 millió forintos túlköltekezésről. Mindezt Kassai László elnökségi tag, az elmúlt hónapok pénzügyi folyamatait vizsgáló bizottság tagja mondta el hétfői sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy Erdei Zsolt elnök aláírási joga nem szűnt meg, ám mellé egy háromtagú tanácsadó testületet állítottak fel.
Orodán Sándor, a MÖSZ ellenőrző testületének vezetője elmondta, a munkájuk során tapasztaltak alátámasztották a szeptemberben készült könyvvizsgálói jelentésben foglaltakat, így szakhatósági vizsgálat kezdeményezését látták szükségesnek. Ezután felkérték Erdei Zsoltot, hogy a teljes dokumentációt adja le az ügyészségnek, amely majd dönt arról, történt-e hanyag kezelés, csalás, vagy lopás.
Kassai felidézte, márciusban derült ki, hogy nem Győr rendezi a vb-t, és ekkor, a szövetség elnökségi ülésén ajánlotta fel Balogh Sándor elnökségi tag, a Budapest 2017 Kft. vezetője, hogy a Duna Arénában rendezzék meg a vb-t akkora összegből, amennyi támogatást kap rá a MÖSZ az államtól. Az elnökség egyhangúlag elfogadta a felajánlást.
A vizsgált dokumentumokból viszont kiderült, hogy a MÖSZ elnöke tanácsadóival már májustól az általuk kiválasztott cégekkel kötött megbízási szerződéseket és nem vette igénybe a Budapest 2017 Kft. munkáját. Bizonyos iratok alapján már július közepén nyilvánvaló volt a szervezést végzők számára, hogy nem lesz elég az állami támogatás. A vizsgált dokumentumok szerint viszont még ezt követően is 300 millió forintnyi kötelezettséget vállalt az szb. Orodán megfogalmazása szerint Baloghot is megvezették.
Kassai kiemelte, az elnökség felelőssége akkor lenne felvethető, ha számára ismert hiányosságok és problémák ellen nem tett volna lépéseket, ám a testület csak ősszel értesült a gondokról.
Szerző
2018.11.19 19:14

Lemondott a paksi Atomerőmű SE szakvezetője

Publikálás dátuma
2018.11.19 15:53
Illusztráció
Fotó: Getty Images/
A szakember maga ajánlotta fel lemondását: a csapat túl sok mérkőzést vesztett el mostanság a végjátékok során.
Lemondott Srecko Sekulovic, a paksi Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapatának edzője - közölte honlapján hétfőn az egyesület. Az NB I-es klub arról is döntött, hogy határozatlan ideig Schmidt Béla lesz a csapat vezetőedzője, Jan Pavlík másodedzőként segíti munkáját.
Tóth János, az ASE szakosztályelnöke az MTI-nek azt mondta, a szerb szakember ajánlotta fel lemondását, mert a csapat a végjátékokban többször veszített el mérkőzést.
Az ASE három győzelemmel és öt vereséggel a 14 csapatos NB I 11. helyén áll, legutóbb a Zalaegerszeggel szemben, az utolsó másodpercekben kapott kétpontos kosárral, 99-98-ra maradt alul.
2018.11.19 15:53