Betört, ellopta Jézust, másnap elkapták

Publikálás dátuma
2018.06.25. 16:05
Fotó: police.hu

Szombat este érkezett bejelentés a Kecskeméti Rendőrkapitányságra arról, hogy egy helyi cég raktárába betörtek -- írja a police.hu. A tettes lefeszítette az ablakon lévő rácsot, és az ingatlanból különböző értékeket – műszaki cikkeket, egy Jézust ábrázoló festményt és egy asztalt – tulajdonított el.

A rendőrök beazonosították és másnap késő este elfogták a feltételezett elkövetőt. A 26 éves kecskeméti férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Az eltulajdonított értékek közül a Jézust ábrázoló szentképet a nyomozók házkutatás során megtalálták és lefoglalták.

Szerző

Baleset miatt teljes útzár az M1-esen

Publikálás dátuma
2018.06.25. 15:00
FOTÓ: Shutterstock

Egy kamion átszakította a szalagkorlátot az M1-es autópályán a 32-es kilométerszelvénynél, a Budapest felé vezető oldalon – írja a Police.hu.

A jármű áttért a Győr felé vezető oldalra, ahol a forgalmi sávokban keresztben állt meg. A kamion a sávokat teljes szélességben elfoglalja. A rendőrök az autópálya forgalmát a győri oldalon Zsámbéknál az 1-es számú főútra terelik, visszatérni legközelebb a 39-es kilométerszelvénynél lehet.

A helyszínen lassú haladásra és torlódásra kell számítani.

Szerző

Tizenegy embert mentettek ki a Balatonból hétvégén

Publikálás dátuma
2018.06.25. 12:46
A kép illusztráció. Fotó: Shutterstock

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2018. június 23-án és 24-én öt esetben összesen tizenegy embert mentettek ki a Balatonból – írja a police.hu. A mentések idején I. fokú viharjelzés volt érvényben.

A rendőrség azt írja, a hétvége folyamán több vitorlás nem tudott biztonságosan partot érni, vagy felborult. Az erős, viharos szél miatti hullámzásban egy kishajóval elsodródtak, ketten pedig vízbe estek egy katamaránról. A vízirendőrök segítsége nélkül egyikük sem tudott volna partra jutni.

Ezekre figyeljen!

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban tapasztalható viharos, váltakozó időjárás nagyban kihat az emberi szervezetre, főképp az idősebbekére. A vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet.

Fontos tudni azt is, hogy elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni, valamint csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével) tilos.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság hangsúlyozta, hogy

  • kerülni kell a vízibiciklikről, illetve egyéb fürdő eszközökről történő hirtelen vízbe ugrást, hiszen nem biztos, hogy az érintett tisztában van a vízmélységgel. A vízhőmérséklet is hirtelen sokkhatással lehet a szervezetre.
  • gyengén úszók csak sekély vízben mártózzanak meg.
  • szeszes italtól befolyásolt vagy bódult állapotban a fürdőzés életveszélyes.
  • aki nem tud úszni, mély vízben ne használjon felfújható fürdőeszközt. Ha a part mellett elalszik a gumimatracon, akkor is kisodródhat a mély vízbe.
  • figyelni kell a viharjelző szolgálat jelzéseit.
  • a fürdőzés teli gyomorral nem javasolt.
  • az úszóeszközök (vízibicikli, gumimatrac, illetve más felfújható eszköz) használata szintén fürdésnek minősül, így ezekre is a fürdés szabályai vonatkoznak. Fürdőzők közelében úszóeszközöket használni csak úgy szabad, hogy azok a fürdőzőket ne veszélyeztessék.
  • és a fürdőhely határait a parton táblával, a vízen bójákkal jelölik. A 120 centiméternél mélyebb víz határát, illetve a fürdési tilalmat szintén táblával jelölik.

A viharjelzés figyelembe vételével, a jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.

    Szerző