Megtörtént a hatalomátvétel a Hír TV-nél, de még nincs vérengzés

Publikálás dátuma
2018.08.01 08:51

Fotó: Népszava/ Tóth Gergő
Először a portásokat cserélték a Valton embereire, majd megérkezett Nyerges és Liszkay, és bejelentették: Szikszai Péter lesz a tartalomért felelős vezető. Az adás zavartalan, de egy műsort már nem engedtek felvenni. Az új vezetés azt ígérte, folytatják, és egyelőre nem lesz elbocsátás, van viszont, aki önként távozik.
A megszokott portások helyett a Fideszhez közel álló Valton Security nyolc biztonsági őre fogadta szerdán reggel azokat, akik beléptek a Hír TV Szentendrei úti épületébe. A Simicska Lajos kapitulációja után ismét kormányközeli kézbe – Nyerges Zsolt tulajdonába – került csatornánál fél 11-re hirdettek állománygyűlést, ahol Nyerges és tanácsadója, Liszkay Gábor, a Mediaworks vezérigazgatója tájékoztatta a munkatársakat. Maga a bejelentés mindössze három percig tartott, ezen bejelentették, hogy Liszkai Péter, a Hír TV korábbi (a G nap előtti) vezérigazgató-helyettese lesz a felelős a tartalomért, ismét vezérigazgató-helyettesként. Az új hírigazgató Mentes Katalin lett, a vezérigazgató Répásy Bálint. A hirtv.hu főszerkesztője a Mediaworkstől érkező Pósa Árpád lett.
Az épületből elsőként távozó Csintalan Sándor műsorvezető szerint Nyerges Zsolt mindenkinek megköszönte a munkát, és azt mondta: egyelőre nem küldenek el senkit. Csintalan ennek ellenére távozik, mert nem kíván együtt dolgozni Szikszaival, akinek a személye jelzi, milyen irányba megy a televízió. Úgy fogalmazott: bár egyelőre nincs vérengzés, „Szikszai vérengző típus”.
Kivétel lehet, de a Magyar Hang azt írta: Kálmán Olgával már tárgyaltak a gyűlés előtt és biztosan távozik.  Bár Nyerges Zsolt korábban azt ígérte, az állománygyűlés után nyilatkozik a sajtónak,  nem válaszolt egyetlen kérdésre sem, csak beszállt az autójába és elhajtatott. Helyette Puskár Anett a cégcsoport szóvivője mondott annyit, hogy Nyerges ugyan a csatorna tulajdonosa, de ő eddig sem foglalkozott médiával, és a jövőben sem kíván beleszólni a működésbe, ezért kérte fel Liszkayt tanácsadónak.
A Hír TV több, lapunknak nyilatkozó munkatársa már kedden azt mondta: sokan bizonyosnak tartják, hogy ezen az állomány jelentős részét elbocsátják. Az egyes közéleti műsorok felelős szerkesztői, valamint a politikával foglalkozó munkatársak biztosak voltak abban, hogy megkapják felmondásukat.
A műsor egyelőre rendben ment szerda reggel, mindenki tette a dolgát. A vízválasztó volt viszont, hogy már nem engedték felvenni a a Szabadfogás című közéleti vitaműsort, aminek forgatása 10-kor kezdődött volna.
Frissítve: 2018.08.01 16:29

Erdő Péter szerint Isten azt akarja, hogy boldogok legyünk

Publikálás dátuma
2019.04.21 21:23

Fotó: AFP/ Kisbenedek Attila
A politikusok, a gazdasági élet szereplői, tudósok, művészek felelőssége, hogy az evangélium szellemében alakítsák az életet.
Isten, aki bölcsességében megalkotta az embert, azt akarja, hogy boldogok legyünk - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az M1 aktuális csatornának adott, vasárnap este sugárzott húsvéti interjújában. Hozzátette: a világi emberek - politikusok, a gazdasági élet szereplői, tudósok, művészek - felelőssége, hogy az evangélium szellemében alakítsák az életet. "Isten szeretetét kell közvetítenünk az emberek felé" - hangsúlyozta a bíboros. Kérdésre válaszolva megjegyezte: szükséges az európai alapdokumentumokban a kereszténység rögzítése, csakúgy, mint a görög-római örökségé.
Szerző

Több hektáron égett az aljnövényzet Soroksáron

Publikálás dátuma
2019.04.21 17:58
Képünk illusztráció
Fotó: Kállai Márton
Ötven tűzoltó fékezte meg a lángokat.
Több hektáron kigyulladt a bokros-fás, bozótos aljnövényzet vasárnap délután Budapest XXIII. kerületében, a tüzet körülhatárolták, senki sem sérült meg - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Kisdi Máté elmondta: a lángok Soroksáron a Szamaránszki dűlő, a Vecsési út és a Szérűskert utca által határolt hétvégi házas övezetben csaptak fel. A tűzben elégett két kisebb hétvégi ház és több melléképület is. A tűz által érintett több tízezer négyzetméteres területet tizenegy vízsugárral - tizenkét tűzoltógépjármű és vízszállító járművek segítségével - határolta körül több mint ötven fővárosi tűzoltó, gyáli és a rózsadombi önkéntes tűzoltók együttműködésével. Az oltási munkákat a fővárosi katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.
Szerző
Témák
tűzoltó