Elkezdődött ... sorban rúgják ki a Hír TV munkatársait

Publikálás dátuma
2018.08.01 13:06

Fotó: Népszava/ Tóth Gergő
Már szerdán elküldték Tarr Péter vezérigazgató-helyettest, György Zsombor szerkesztőt, Teszári Nórát és másokat. Úgy tudjuk, szóbeli indoklás sem volt, csak szerződést bontottak velük. Az új tulajdonos, Nyerges Zsolt korábban azt ígérte, hogy egyelőre még senkit sem küldenek el.
Pillanatokon belül megkezdődött a vezetők leváltása az újra kormányközelivé tett Hír TV-nél: egymás után küldik el a hírcsatorna szerkesztőit, műsorvezetőit. Lapunknak György Zsombor, a Peron és a Szamizdat korábbi szerkesztője – a megszüntetett Magyar Nemzet egykori főszerkesztő-helyettese – nyilatkozott, megerősítve kirúgásának hírét: „Nem ért meglepetésként, erre számítottam. Elém tették a munkáltatói szerződésfelbontásról szóló papírt,szóbeli indoklás nem volt; ez történik a többiekkel is, valószínűleg szép sorban mennek felfelé” - mondta a Népszavának.
Információink szerint ugyanilyen szerződésbontással küldték el a HírTV-től Tarr Péter vezérigazgató-helyettest, Nagy Zoltán hírigazgatót, Lampé Ágnest és Teszári Nórát, a Reggeli Járat és a Peron műsorvezetőit, Bodacz Balázst, a Szamizdat és az Egyenesen plusz vezetőjét. Csintalan Sándor már korábban bejelentette, hogy vagy felmond vagy kirúgják – az utóbbi történt meg; Kálmán Olga is biztosan távozik a csatornától. 

Megvan Kálmán Olga utódja

A Hír TV honlapján közzétett bejelentéssel szinte hivatalossá vált, hogy Földi-Kovács Andrea lesz Kálmán Olga utódja a Hír TV-n. Eddig 19 órától Kálmán Olga műsora, az Egyenesen kezdődött a csatornán, most ebben a műsorsávban, a Magyarország élőben című műsorban tűnik fel Földi-Kovács.

Információink szerint a tévé riportereinek kora délután tartottak egy eligazítást, ahol csak annyit közöltek: a 2015. február 6. (a nevezetes G-nap) előtti állapotok állnak vissza. Szerdától már Horváth Károly, az Echo TV eddigi szerkesztője felelős a hírekért.   Hogy a változás egyértelmű legyen a nézőknek is, elkezdték sugározni felvételről Orbán Viktor tusványosi beszédét. A képernyő alján pedig megjelent a felirat, hogy Csintalan Sándor és Kálmán Olga műsorait a jövőben nem láthatják a Hír TV-n.

Tüntetést szervezett a sajtószabadságért a Momentum

Szerda este fél 9-re demonstrációt szervezett a Momentum, és ifjúsági szervezete, a Momentum TizenX a Szabadság térre, a régi MTV székház elé. A szervezők előzetesen mindenkitől azt kérték, vigyék el nem működő tévéiket, hogy ezzel is kifejezzék elégedetlenségüket. A demonstráció után lefújták a tucatnyi készüléket, ezeket elviszik az „új Hír TV-nek”. A tüntetésről szóló beszámolónkat itt olvashatják.

A tömeges elbocsátás annak ellenére történt meg, hogy – Csintalan elmondása szerint – Nyerges Zsolt új tulajdonos mindenkinek megköszönte a munkát, és azt mondta, egyelőre nem küldenek el senkit.    Csintalan ennek ellenére már akkor bejelentette távozását: ezt azzal magyarázta, hogy nem kíván együtt dolgozni a csatornához tartalomért felelős vezetőként visszatérő Szikszai Péterrel, akinek a személye jelzi, milyen irányba megy a televízió. Úgy fogalmazott: bár egyelőre nincs vérengzés, „Szikszai vérengző típus”.  Mások is követik a példáját: önként távozott a csatornától egyebek mellett Reichenberger Dániel sportriporter és Lukáts Péter kreatív kommunikációs igazgató.

Lázár jobbkeze a Hír TV-ben vezethet műsort

A „G-nap” előtti Hír Tévések között Krakkó Ákos is visszatérhet a csatornához, a Népszava információi szerint az egykori riporter már járt a tévé Szentendrei úti épületében. Úgy tudjuk, ő lehet a Magyarország Élőben című hírműsor egyik vezetője. Krakkó Ákos az elmúlt években Lázár János, korábbi miniszter sajtómunkatársa volt. Krakkó Ákos a Népszava megkeresésére csak annyit mondott, hogy ma valóban járt a televízió épületében, ahol az új vezetés tagjai megkérdezték, lenne-e kedve ismét velük dolgozni, amire ő annyit mondott, egyelőre még nem döntött a jövőjéről.  

Frissítve: 2018.08.01 21:59

Erdő Péter szerint Isten azt akarja, hogy boldogok legyünk

Publikálás dátuma
2019.04.21 21:23

Fotó: AFP/ Kisbenedek Attila
A politikusok, a gazdasági élet szereplői, tudósok, művészek felelőssége, hogy az evangélium szellemében alakítsák az életet.
Isten, aki bölcsességében megalkotta az embert, azt akarja, hogy boldogok legyünk - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az M1 aktuális csatornának adott, vasárnap este sugárzott húsvéti interjújában. Hozzátette: a világi emberek - politikusok, a gazdasági élet szereplői, tudósok, művészek - felelőssége, hogy az evangélium szellemében alakítsák az életet. "Isten szeretetét kell közvetítenünk az emberek felé" - hangsúlyozta a bíboros. Kérdésre válaszolva megjegyezte: szükséges az európai alapdokumentumokban a kereszténység rögzítése, csakúgy, mint a görög-római örökségé.
Szerző

Több hektáron égett az aljnövényzet Soroksáron

Publikálás dátuma
2019.04.21 17:58
Képünk illusztráció
Fotó: Kállai Márton
Ötven tűzoltó fékezte meg a lángokat.
Több hektáron kigyulladt a bokros-fás, bozótos aljnövényzet vasárnap délután Budapest XXIII. kerületében, a tüzet körülhatárolták, senki sem sérült meg - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Kisdi Máté elmondta: a lángok Soroksáron a Szamaránszki dűlő, a Vecsési út és a Szérűskert utca által határolt hétvégi házas övezetben csaptak fel. A tűzben elégett két kisebb hétvégi ház és több melléképület is. A tűz által érintett több tízezer négyzetméteres területet tizenegy vízsugárral - tizenkét tűzoltógépjármű és vízszállító járművek segítségével - határolta körül több mint ötven fővárosi tűzoltó, gyáli és a rózsadombi önkéntes tűzoltók együttműködésével. Az oltási munkákat a fővárosi katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.
Szerző
Témák
tűzoltó