Letört tükör miatt verekedtek, migránsoztak Szombathelyen

Publikálás dátuma
2018.09.04 13:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Külföldi férfire és magyar ismerősére támadt egy hatfős társaság: az ok szimpla közúti koccanás volt, de károkozók hiába akarták törleszteni a kárt, migránsozva verték meg őket.
Elképesztő gyűlöletrohamot váltott ki egy megrepesztett visszapillantó tükör Szombathelyen, szinte meglincselték azt a két férfit, akik autójukkal minimális kárt okoztak egy bérelt kocsiban – írja a 444.hu. A portál szerint a magyar sértett, a 28 éves B. iráni származású, skót orvos barátjával autózott a városban, ahova azért utaztak el, mert B. szülei ott élnek. Az autót a skót állampolgár vezette, aki nem hozta magával jogosítványát, amikor a baleset történt: miután észrevették, hogy kárt okoztak, 25 méteren belül megálltak, de ekkor már egy hatfős társaság rohant utánuk káromkodva – egy család, és néhány kísérő.
A felháborodott társaság migránsozva, káromkodva rontott neki a két férfinek, hiába akarták azok a szokott módon, kárbejelentő lap kitöltésével kezelni a helyzetet „Büdös geci szar, migráns faszszopó, bazmeg! Nem tudsz vezetni? Mit csináltál?” - üvöltötte az egyik támadó a skót férfinak. Miután rájöttek, hogy ő nem beszél nyelvükön, magyar barátjának ugrottak neki, egyikük megrángatta, gyomorszájon vágta a férfit.  
A lincshangulatot végül a kiérkező rendőrök hűtötték le, akiket egyébként a balhés társaság hívott ki; a csapat verekedő tagja előtte, biztos, ami biztos, felszívódott. A bántalmazott sértett feljelentést tett, a rendőrség pedig garázdaság miatt indított eljárást – ám azt, hogy gyűlölet-bűncselekmény történt volna, nem tartották megalapozottnak.
 A kormánypropaganda által gerjesztett migránsellenes gyűlölet egyre általánosabbá válik Magyarországon: mint a Hír TV korábban emlékeztetett, hívtak már rendőrt a migránsnak nézett pécsi vízilabda-csapatra, és fejét az eső miatt kendővel takaró nőre is, az Őcsényben menekülteknek szállást kínáló panzióst pedig halálosan megfenyegették,autóját megrongálták. Utóbbira Orbán Viktor azt mondta, nagyon helyes, hogy a helyiek határozottan és érthetően fejezték ki véleményüket
Frissítve: 2018.09.04 17:55

Haláleset miatt kényszerült leszállni a repülő Budapesten

Publikálás dátuma
2019.03.23 19:10
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
Az idős török utast már nem sikerült újraéleszteni.
Egy idős török utas halála miatt megszakította útját egy Frankfurtból Isztambulba tartó török utasszállító gép szombat délután Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője. Dávid Ferenc, az AMS (Airport Medical Service) repülőtéri egészségügyi szolgálat vezetője elmondta, a Turkish Airlines gépének személyzete Magyarország légterébe érve jelezte, hogy egészségügyi vészhelyzet áll fenn a fedélzeten. A gép személyzete már a leszállás előtt megkezdte a 85 éves török utas újraélesztését, amelyhez landolás után a repülőtéri egészségügyi szolgálat munkatársai is csatlakoztak. Az újraélesztés sikertelen volt.
Szerző

Parkolóban fogták el a heroindílereket Zuglóban (videó)

Publikálás dátuma
2019.03.23 18:48

Fotó: police.hu
Két feltételezett kereskedőt és három fogyasztót kaptak el a rendőrök, a házkutatás során közel fél kiló került elő a kemény drogból.
Rendőrségi rajtaütés zajlott a hét elején Zuglóban: a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer ellenes nyomozói március 18-án fogtak el két, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfit, akik a nyomozás adatai szerint három hónapon át adtak el egy helyi parkolóban heroint vevőkörüknek.
Az egyik feltételezett dílert parkolóban érték tetten, társát a közelben rángatták ki autójából. Az elfogás után a két férfi zuglói és óbudai lakásában és egy garázsban is házkutatást tartottak. A nyomozók kábítószer-kereső kutya segítségével összesen 450 gramm heroint, 11 darab kábítószergyanús tablettát, azok fogyasztásához használható eszközöket, több mint két millió forint készpénzt találtak és foglaltak le – a megtalált heroin feketepiaci értéke elérheti az 5,4 millió forintot is.
A párost kábítószer-kereskedelem gyanújával, vevőiket a drog birtoklása miatt gyanúsították meg. A feltételezett kereskedőket őrizetbe vették, majd bírósági jóváhagyással letartóztatásba kerültek, írja a police.hu.