Letört tükör miatt verekedtek, migránsoztak Szombathelyen

Publikálás dátuma
2018.09.04. 13:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Külföldi férfire és magyar ismerősére támadt egy hatfős társaság: az ok szimpla közúti koccanás volt, de károkozók hiába akarták törleszteni a kárt, migránsozva verték meg őket.
Elképesztő gyűlöletrohamot váltott ki egy megrepesztett visszapillantó tükör Szombathelyen, szinte meglincselték azt a két férfit, akik autójukkal minimális kárt okoztak egy bérelt kocsiban – írja a 444.hu. A portál szerint a magyar sértett, a 28 éves B. iráni származású, skót orvos barátjával autózott a városban, ahova azért utaztak el, mert B. szülei ott élnek. Az autót a skót állampolgár vezette, aki nem hozta magával jogosítványát, amikor a baleset történt: miután észrevették, hogy kárt okoztak, 25 méteren belül megálltak, de ekkor már egy hatfős társaság rohant utánuk káromkodva – egy család, és néhány kísérő.
A felháborodott társaság migránsozva, káromkodva rontott neki a két férfinek, hiába akarták azok a szokott módon, kárbejelentő lap kitöltésével kezelni a helyzetet „Büdös geci szar, migráns faszszopó, bazmeg! Nem tudsz vezetni? Mit csináltál?” - üvöltötte az egyik támadó a skót férfinak. Miután rájöttek, hogy ő nem beszél nyelvükön, magyar barátjának ugrottak neki, egyikük megrángatta, gyomorszájon vágta a férfit.  
A lincshangulatot végül a kiérkező rendőrök hűtötték le, akiket egyébként a balhés társaság hívott ki; a csapat verekedő tagja előtte, biztos, ami biztos, felszívódott. A bántalmazott sértett feljelentést tett, a rendőrség pedig garázdaság miatt indított eljárást – ám azt, hogy gyűlölet-bűncselekmény történt volna, nem tartották megalapozottnak.
 A kormánypropaganda által gerjesztett migránsellenes gyűlölet egyre általánosabbá válik Magyarországon: mint a Hír TV korábban emlékeztetett, hívtak már rendőrt a migránsnak nézett pécsi vízilabda-csapatra, és fejét az eső miatt kendővel takaró nőre is, az Őcsényben menekülteknek szállást kínáló panzióst pedig halálosan megfenyegették,autóját megrongálták. Utóbbira Orbán Viktor azt mondta, nagyon helyes, hogy a helyiek határozottan és érthetően fejezték ki véleményüket
Szerző
Frissítve: 2018.09.04. 17:55

Gyalogost gázolt a villamos Szegeden

Publikálás dátuma
2018.09.04. 12:37
A baleset helyszíne - illusztráció.
Fotó: Google StreetView
A sérült túlélte a balesetet.
Gyalogost gázolt egy villamos kedd délben Szeged külvárosában, a József Attila sugárút és a Gyevi utca kereszteződésében - tájékoztat honlapján a katasztrófavédelem. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a villamost és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat.
A balesetben az elgázolt gyalogos megsérült, ezért őt a mentők ellátják.
Szerző
Frissítve: 2018.09.04. 14:00

4 évig adta ki magát magánnyomozónak egy férfi, a sértettek pénzén utazott külföldre

Publikálás dátuma
2018.09.04. 12:27
Illusztráció
Fotó: Thinkstock
Összesen 31 milliót csalt ki áldozataiból.
A sértettek hozzátartozója évekkel ezelőtt Ausztriában dolgozott, majd 2013. szeptemberében eltűnt. Azóta az osztrák rendőrség, alpinisták és önkéntesek is hiába keresték. A magánnyomozókat is felbéreltek, de az ő munkájuk sem hozott értékelhető eredményt. Ekkor - 2014 tavaszán - mutatták be nekik a csalót - írja az ügyészség.
A férfi magát magánnyomozónak adta ki annak ellenére, hogy nem rendelkezett ilyen képesítéssel, és a sértetteket megtévesztve előadta, hogy segít a hozzátartozójukat megtalálni. Az ügyészség szerint már ekkor tudta, hogy nyomozati munkát nem fog végezni. Ennek leplezésére, 2014. év májusától 2018. év májusáig valótlan történetekkel hitegette az eltűnt személy családját.
A férfi többek között arra hivatkozott, hogy a keresett személyt Olaszországba vitték, illetőleg Romániából keresték meg, illetve hogy váltságdíjat követelnek érte. Az utazásokért és más költségekért 31 millió forintot vett át.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a két rendbeli, jelentős kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt indult eljárásban, figyelemmel többek között arra, hogy a gyanúsítottal szemben több büntetőeljárás van folyamatban, illetőleg többszörösen elítélt, a bűnismétlés, a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt a férfi letartóztatásának elrendelésére.
A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapi időtartamra elrendelte a férfi letartóztatását, mellyel szemben a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentettek be.
Szerző
Témák
csalás