Letört tükör miatt verekedtek, migránsoztak Szombathelyen

Publikálás dátuma
2018.09.04 13:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Külföldi férfire és magyar ismerősére támadt egy hatfős társaság: az ok szimpla közúti koccanás volt, de károkozók hiába akarták törleszteni a kárt, migránsozva verték meg őket.
Elképesztő gyűlöletrohamot váltott ki egy megrepesztett visszapillantó tükör Szombathelyen, szinte meglincselték azt a két férfit, akik autójukkal minimális kárt okoztak egy bérelt kocsiban – írja a 444.hu. A portál szerint a magyar sértett, a 28 éves B. iráni származású, skót orvos barátjával autózott a városban, ahova azért utaztak el, mert B. szülei ott élnek. Az autót a skót állampolgár vezette, aki nem hozta magával jogosítványát, amikor a baleset történt: miután észrevették, hogy kárt okoztak, 25 méteren belül megálltak, de ekkor már egy hatfős társaság rohant utánuk káromkodva – egy család, és néhány kísérő.
A felháborodott társaság migránsozva, káromkodva rontott neki a két férfinek, hiába akarták azok a szokott módon, kárbejelentő lap kitöltésével kezelni a helyzetet „Büdös geci szar, migráns faszszopó, bazmeg! Nem tudsz vezetni? Mit csináltál?” - üvöltötte az egyik támadó a skót férfinak. Miután rájöttek, hogy ő nem beszél nyelvükön, magyar barátjának ugrottak neki, egyikük megrángatta, gyomorszájon vágta a férfit.  
A lincshangulatot végül a kiérkező rendőrök hűtötték le, akiket egyébként a balhés társaság hívott ki; a csapat verekedő tagja előtte, biztos, ami biztos, felszívódott. A bántalmazott sértett feljelentést tett, a rendőrség pedig garázdaság miatt indított eljárást – ám azt, hogy gyűlölet-bűncselekmény történt volna, nem tartották megalapozottnak.
 A kormánypropaganda által gerjesztett migránsellenes gyűlölet egyre általánosabbá válik Magyarországon: mint a Hír TV korábban emlékeztetett, hívtak már rendőrt a migránsnak nézett pécsi vízilabda-csapatra, és fejét az eső miatt kendővel takaró nőre is, az Őcsényben menekülteknek szállást kínáló panzióst pedig halálosan megfenyegették,autóját megrongálták. Utóbbira Orbán Viktor azt mondta, nagyon helyes, hogy a helyiek határozottan és érthetően fejezték ki véleményüket
2018.09.04 13:39
Frissítve: 2018.09.04 17:55

Baltával fenyegette feleségét, majd felrobbantotta lakásukat egy járdánházi férfi

Publikálás dátuma
2019.01.18 15:52
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Miután összeverte a nőt, bezárkózott a társasházi lakásba, és kinyitotta a gázt. Letartóztatták.
Összeveszett feleségével egy járdánházi férfi, majd bezárkózott a lakásukba, majd gázrobbanást idézett elő kedden, január 15-én. A férfit a Miskolci Járásbíróság letartóztatta - tájékoztatott a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya.
A férfi először egy baltával megfenyegette feleségét, hogy megöli.
A nő ekkor bezárkózott társasházi lakásuk fürdőszobájába, de férje felfeszítette az ajtót, majd kétszer megütötte a menekülő asszony hátát és megdobta mobiltelefonnal. A feleség könnyebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett. A vita után a gyanúsított bezárkózott a lakásba - a rendőrök sem tudtak bejutni hozzá -, majd felgyújtotta a berendezési tárgyakat és a pb-gázpalack csapját megnyitva robbanást idézett elő. A tüzet a tűzoltók eloltották.
A négylakásos társasházban tartózkodók közvetlen életveszélynek voltak kitéve.
A gyanúsított ellen ezért nemcsak súlyos testi sértés kísérlete, hanem közveszélyokozás miatt is eljárás indult. A járásbíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a végzés ellen a férfi fellebbezett.
2019.01.18 15:52

40 forintért vertek meg egy férfit Kazincbarcikán

Publikálás dátuma
2019.01.18 14:17

Fotó: Népszava/
Máskor egy pulóvert próbáltak leráncigálni egy biciklisről. A gyanúsítottakat elfogta a rendőrség.
Rablás elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 49 és egy 45 éves helyi férfival szemben. A gyanúsítottak tavaly októberben Kazincbarcikán, a Mátyás Király úton rátámadtak egy férfira, akitől pénzt követeltek. A sértett nem akarta átadni 40 forintját, ezért támadói bántalmazták, majd elvették tőle a pénzt – írja a police.hu. Egy másik alkalommal, a Jószerencsét úton erőszakkal próbálták leráncigálni egy másik sértett pulóverét, ám ekkor végül zsákmány nélkül menekültek el a helyszínről. De előfordult, hogy egy nőtől egyikük elkérte a mobiltelefonját, de azt már nem adták vissza neki, és bántalmazták is. A rendőrök azonosították, majd 2018. november 3-án elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 45 éves férfit. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vele szemben előterjesztést tett letartóztatására, amit a bíróság elrendelt. A szökésben lévő 49 éves férfival szemben elfogató parancsot adott ki a hatóság. A nyomozás eredményeként a napokban a férfit Dunakaeszin azonosították, elfogták, majd előállították őt a rendőrségre. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a férfit őrizetbe vette és előterjesztést tett a letartóztatására, amit ügyészi indítványra elrendelt a bíróság.
2019.01.18 14:17