média;Hír TV;Echo TV;

Bontják a Hír TV logóját a székháznál

Korábban arról szóltak a hírek, hogy összeköltözhetnek az Echo TV-vel.

Lehetséges, hogy tényleg összebútorozik a két kormánypárti televíziós csatorna, ugyanis – a hvg.hu munkatársa által készített fotók tanúsága szerint – bontják a Hír TV arculati elemeit tartalmazó felületeket a csatorna Szentendrei úti épületénél.

Mint megírtuk, az Echo Tévé jelenlegi műsorstruktúráját kifejezetten a Hír TV-vel való konkurenciaharcra tervezték, így nem csak ugyanolyan profilú műsorok vannak a két tévén, de gyakran hasonló idősávban is, vagyis a két tévé immár kannibalizálja egymást a nézettség szempontjából. Ezzel nyilván a Hír TV és az Echo TV munkatársai is tisztában vannak, így Liszkay Gáborék hatalomátvétele után meglehetősen nagy a bizonytalanság mindkét csatornánál. A munkatársak csak abban lehetnek biztosak, hogy komoly változások jönnek mindkét helyen. A Hír TV-nél már bejelentették, hogy ősszel új műsorszerkezetre váltanak, de úgy tudjuk, októberre ígérték ugyanezt az Echo TV-nél is. Több jel mutat arra, hogy – bár nem kerülnek egy kézbe – a két tévé működését szorosabban is összehangolják majd, a Zoom.hu szerint még össze is költöztetik őket.

Népszavának adott interjúban viszont Szikszai Péter, a csatorna régi-új vezérigazgató-helyettese – arra a kérdésre, hogy átköltöznek-e az Echo TV székházába – azt mondta, ez csak akkor következne be, ha a két tévét összevonnák, de nincs ilyen döntés, és szándékról sem tud. „Ráadásul szerintem ott elég hely sem lenne hozzá. Ez is fantázia” – jelentette ki.