Megszökött egy fogoly Budapesten

Publikálás dátuma
2018.09.12 22:10
Ezt a férfit keresi a BRFK
Fotó: police.hu/
A szökésben lévő férfi korábban a szegedi Flamingó-ügy koronatanúja lehetett. Most bűnügyi őrizetből tűnt el, a rendőrség fényképes körözést adott ki ellene.
Fogolyszökés miatt indult eljárás Sheiffeld Maximilián ellen: a 34 éves férfi szeptember 12- én hagyta el bűnügyi felügyeletét, és a VI. kerületből „ismeretlen helyre távozott” a BRFK megfogalmazása szerint.  Sheffield Maximilián szemüveges, körülbelül 177 centiméter magas, erős testalkatú, rövid hajú, szakállas férfi.  
A rendőrség kéri, hogy aki a fényképen látható személyt felismeri, tud hollétéről, az akár névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.
A szökött fogoly információink szerint azonos lehet azzal a személlyel, aki 2013-ban Csenki Krisztián néven a Szegedi Flamingó-ügy koronatanújaként szólalt fel: ez volt az az eset, amikor 256 millió forintból húztak fel egy interaktív tájékoztató felülettel ellátott szegedi játszóteret, amire az EU is 185 millió forintos pályázati támogatást adott, ám a forrás jó része eltűnt. Az ügyről a Szeged.hu is tudósított.
Az ügyben- amiben az OLAF is vizsgálódott – Fidesz-közeli vállalkozók is érintettek a szegedi portál újabb cikke szerint. A helyi portál arról is ír, hogy Flamingó-ügyben hamarosan elsőfokú ítélet születhet.
2018.09.12 22:10

Kamion zavarta meg a családi vacsorát Albertirsán (képekkel)

Publikálás dátuma
2018.11.15 22:03
Az albertirsai baleset helyszíne
Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán
A két idős lakó éppen eszegetett, amikor az ásványvizet szállító kamion nekicsapódott házuk falának. Az ütközés miatt eltört egy gázcsonk, evakuálták az utca lakóit.
Háznak csapódott egy kamion Albertirsán, a Somogyi Béla utcában. Rakománya az úttestre borult. Szemtanúk szerint a nyerges vontató előzőleg egy parkoló autónak is nekiütközött – írja honlapján a Pest megyei katasztrófavédelem.
Az utcában élők alkalmi melegedőhelyen várhatják meg, amíg lezárul a műszaki mentés.
2018.11.15 22:03

Meghalt egy darukezelő egy székesfehérvári üzemben

Publikálás dátuma
2018.11.15 20:16
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Az áldozat szerdán éjjel az üzemcsarnokban dolgozott , amikor a tragikus baleset történt.
Munkahelyi balesetben elhunyt a Hydro székesfehérvári üzemének egyik dolgozója - tájékoztatta a Hydro Extrusion Hungary Kft. csütörtökön az MTI-t.
Közleményük szerint elhunyt darukezelőként dolgozott, amikor szerda éjfél körül „az üzemcsarnokon belüli anyagmozgatással összefüggésben” baleset történt. A mentők, a rendőrség és az illetékes hatóság azonnal a helyszínre érkezett, a Hydro vezetősége pedig leállította a termelést. A baleset teljes hatósági kivizsgálása mellett a Hydro belső vizsgálata is elkezdődött - tették hozzá.
2018.11.15 20:16