Sztárfotó készült a kamera előtt betörő kamaszokról

Publikálás dátuma
2018.09.14. 12:46

Fotó: police.hu
Későn vették észre, hogy térfigyelő is van a kirámolt kürtöskalács sütödében.
Fénykép alapján köröz a Nyíregyházi Rendőrkapitányság két ismeretlen fiút, akik szerdára virradó éjjel, fél egykor betörtek egy helyi, belvárosi pavilonban és onnan készpénzt vittek el.
 A felvételeket a kifosztott kürtöskalács sütöde térfigyelője készítette a sejthetően kiskorú elkövetőkről, akik csak betörés közben vették észre, hogy kamera előtt lopnak.
A rendőrség kéri, hogy jelentkezzenek azok, akik felismerik a képeken látható fiúkat, illetve tudnak hollétükről. Jelentkezni személyesen lehet a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán, illetve telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy a 112-es központi segélyhívón. A bejelentő névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számát is hívhatja
FRISSÍTÉS: a gyerekeket azóta elfogta a rendőrség, és mindent beismertek. A pénzt állítólag arra költötték, hogy hazautazhassanak.
Szerző
Frissítve: 2018.09.21. 14:07

„Ilyenkor anyádat hívd, ne a 112-t”- üzeni a rendőrség a fals telefonálóknak

Publikálás dátuma
2018.09.14. 11:34

Fotó: Varga György / MTI
A központi segélyhívó beüzemelésétől számítva több mint 16 millió fals hívás érkezett a diszpécserekhez. A rendőrség videóban üzent: ne foglalják feleslegesen a vonalat.
Négy éve üzemelték be itthon is a 112 nemzetközi segélyhívó számot, azóta pedig 16132391 téves hívás érkezett be a mentőt, tűzoltókat és a rendőrséget is értesítő központ diszpécsereihez: ez az összes hívás 75 százaléka. 
A rendőrség most groteszk kisvideóval jelezte, hogy mikor is nem kellene csip-csup ügyekkel zaklatni a központot, és mikor életbe vágóan fontos, hogy a bajba jutott személy elérje a 112 munkatársait.
 A mintegy 2 perces anyagban a Dumaszínházból is ismert színész, Janlovics Péter alakít halálos sérültet, aki fontoskodó, elromlott bojler, elfelejtett pin-kód miatt telefonáló alteregói miatt nem tud segítséget kérni a hívószámon. „Ilyenkor anyádat hívd, ne a 112-t” - ajánlja Janlovics, aztán ráhúzzák a hullazsák cipzárját.
Az ORFK emellett egy válogatást is közölt a segélyhívóra befutó, kiborító vagy szórakoztató fals hívásokból: volt aki egy fán ülő mókus miatt aggódott, más tűzoltókkal akarta lehozatni papucsát egy bódé tetejéről.
Szerző
Frissítve: 2018.09.14. 12:37

Torlódás az M1-esen: kamionok ütköztek Bicskénél

Publikálás dátuma
2018.09.14. 11:28
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset a főváros felé vezető oldalon, a 39-es kilométerszelvénynél történt.
Az elsődleges adatok alapján eddig tisztázatlan okból két járműszerelvény ütközött - olvasható a rendőrség honlapján. Az egyik kamion gumiabroncsokat szállított, melyek a pályatesten szétszóródtak és a külső valamint a belső forgalmi sávot is elfoglalják. A forgalom rendőri irányítás mellet a leállósávon haladhat.
katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a balesetnél senki nem sérült meg.
Szerző