Zavarba ejtő dolgot alkotott a Kutyapárt egy pomázi kátyúból

Publikálás dátuma
2018.09.15. 20:17

Fotó: Facebook/mkkpdunakanyarszentendre
Nem pontosan tudjuk, mi is az alkotás, de biztos, hogy így már nehezebb lesz nem észrevenni az úthibát.
A Magyar Kétfarkú Kutyapárt aktivistái a felcsúti kampány óta nagyon belejöttek abba, hogy valós problémákat oldjanak meg, Pomázon pedig a Dobó utca lakói segítséget kértek: „Szíriuszi gonosz lelkek intergalaktikus átjárója” nyílt meg az utcájukban, ami elsőre egy nem túl nagy, de annál mélyebb kátyúnak tűnik. A helyi illetékesen öt hónapja nem intézkedtek, ezért a lakók a Rendkívüli Ügyek Minisztériumához fordultak.  Az MKKP aktivistái kiszálltak a helyszínre és kezelésbe vették a kátyút. Nehéz megfogalmazni, hogy mi lett belőle, de szerencsére fotókkal dokumentálták az alkotást, így nem is tennénk kísérletet rá, hogy mi magunk magyarázzuk meg, mi is ez, rábízzuk az olvasókra:
Szerző
Témák
MKKP kátyú Pomáz

A családtámogatásról szól a legújabb nemzeti konzultáció

Publikálás dátuma
2018.09.15. 14:29

A kormány célja, hogy Magyarországot családbarát hellyé tegye, az ehhez szükséges további lépéseket egy nemzeti konzultáció keretében szeretnének dönteni – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton Tatán, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) találkozóján.  Az MTI tudósítása szerint Dömötör azt mondta: a konzultáció előkészítése már gőzerővel zajlik, pár héten belül el is indul. A kérdésekről nem árult el részleteket.
Szerző

Palkovics visszakozott, nem darabolja fel az MTA kutatóintézeteit

Publikálás dátuma
2018.09.15. 13:27

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Egy hét alatt rengeteg minden történt a Magyar Tudományos Akadémia és az Innovációs és Technológiai Minisztérium közti háborúban.
Részlegesen visszakozott Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, még sem darabolja fel a Magyar Tudományos Akadémia intézményhálózatát – írja az Index, amely szerdán készített interjút Lovász László MTA-elnökkel, de csak szombaton publikálta, miután megszületett a megállapodás.  A hosszú cikkből kiderül, hogy a miniszter előbb egy más célra készült, kinyomtatott powerpointtal közölte Lovásszal, hogy elvennék a kutatóhelyeik harmadát, 45-ből nagyjából 15-öt jelent. „Érdemi indoklást nem adott” – mondta az MTA elnöke. Az Index azt írja, a legtöbbet egyetemek szerették volna megszerezni, MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontot például a Szegedi Tudományegyetem, az MTA Atommagkutató Intézetet pedig a Debreceni Egyetem. Kiszivárgott az is, hogy a Közgazdaságtudományi Intézetet egyszerűen megszüntette volna a kormány.  Az MTA ezek után közölte, hogy megszakítja a tárgyalásokat Palkoviccsal. Erre másnap a minisztérium gyorsan mégis megállapodott az Akadémiával, legalább ideiglenesen: visszalépnek az MTA kutatóintézmény-hálózatának szétszedésétől, vagyis most nem fogják feldarabolni az intézményhálózatot. Az MTA maga végez egy nagy átvilágítást, és annak alapján tekintik át, hogy szükség van-e átalakításokra. A jövő évi pályázati forrásokat pedig a minisztérium biztosítja.
Szerző