Szemétbe dobatta betegei gyógyszerét egy somogyi kuruzsló

Publikálás dátuma
2018.10.10 18:38
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Testi sértésben is bűnösnek mondta ki a bíróság az 57 éves férfit.
Másfél év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt nem jogerősen egy kuruzslót a Fonyódi Járásbíróság - tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék szerdán közleményben az MTI-t.
Az 57 éves férfi magát orvosként, csontkovácsként, természetgyógyászként hirdetve rendeléseket tartott, bár erre feljogosító végzettsége nem volt.
Alkalmanként 8-10 embert fogadott és "kezelt".
A vádlott az egyik betegének azt javasolta, "dobja a szemétbe" korábban szedett gyógyszereit, azok helyett az általa adott vitaminkészítményeket vegye be. A páciens azonban rosszabbul lett, ezért visszament korábbi kezelőorvosához.
Állapota csak több mint egyéves kórházi tartózkodást és szakorvos által felírt gyógyszerek szedését követően javult jelentősen.
A bíróság a magát orvosnak kiadó férfit kuruzslás vétségében és testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek.
A per fellebbezések okán a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.
2018.10.10 18:38

Két halálos baleset történt Fejér megyében

Publikálás dátuma
2018.12.14 05:59

Fotó: police.hu/
Az 1-es főúton, Bicskénél két jármű frontálisan karambolozott, Cece belterületén pedig az árokba csapódott egy gépkocsi.
Frontálisan ütközött két autó az 1-es főút 29-es kilométerszelvényében, Bicske külterületén pénteken, 5 óra 30 perc körül. A balesetben a két járművezető olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu. Az érintett útszakaszt a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat a párhuzamos mellékútra terelik. A rendőrség korábban arról számolt be, hogy Cece belterületén, a 63-as számú főúton is halálos baleset történt: pénteken 0 óra 30 perc körül egy személygépkocsi az árokba csapódott, melynek következtében a jármű 32 éves vezetője a helyszínen életét vesztette. A baleset helyszínelése és a műszaki mentés véget ért, az érintett szakaszon ismét zavartalanul halad a forgalom.
2018.12.14 05:59
Frissítve: 2018.12.14 06:58

Kutyák harapdáltak össze két idős asszonyt Ölbőn

Publikálás dátuma
2018.12.13 14:41
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Kerítés mögül ugrott ki a két agresszív állat, egy szomszédos udvarban támadtak rá az áldozatokra.
Őrjöngő kutyák támadtak rá csütörtökön két ölbői asszonyra: a 74 és 77 éves sértett egy udvaron állt, amikor a szomszédos kertben tartott két kutya átbújt vagy átugrott a kerítésen, majd egy nyitva hagyott kertkapun berontva az idős nőkre támadtak.
Az áldozatok egyike súlyos csuklósérülést szenvedett, társát lábán harapta meg valamelyik kutya, ám szerencsére csak kisebb sérüléseket okozott.  
Az állatok karanténba kerültek, hogy megfigyelhessék viselkedésüket: támadásukból rendőrségi ügy lett, Sárvári Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanújával indított eljárást a történtek miatt, írja a police.hu.
2018.12.13 14:41