Sietni kell a lakáskassza-szerződések leadásával

Publikálás dátuma
2018.10.17. 15:17
illusztráció
Fotó: Kállai Márton
Ma még be lehet vinni a tegnapi dátummal kötött lakáskassza-szerződéseket, az OTP-nél és az Ersténél holnaptól ez a kapu is bezárul.
Két lakástakarékpénztár is előrébb hozta a lakáskassza-szerződések leadásának végső határidejét. Az OTP Lakástakarék és az Erste Lakástakarékpénztár már csak a mai napon fogad be keddi dátummal ellátott szerződéseket, holott korában még csütörtöki, illetve pénteki határidőről tájékoztattak.    A Fundamenta Lakáskassza egyelőre nem közölt információkat ezzel kapcsolatban, a Bank360 szakértői szerint a piacvezetőnél maradt a péntek, mint utolsó határidő, amikor befogadják a tegnapi dátummal aláírt szerződéseket.  Új lakástakarékszerződést viszont ma már egyik pénzintézetnél sem lehet aláírni. Ennek oka, hogy kedden a kormánypárti többség rendkívüli gyorsasággal elfogadta Bánki Erik (Fidesz) törvényjavaslatát a lakáskasszákban gyűjtött megtakarítások után járó állami támogatás megvonásáról. Áder János köztársasági elnök pedig még kedd este alá is írta a törvényt, így az mától hatályba is lépett.
Az Erste és az OTP előrébb hozta a határidőt
Fotó: Vajda József / Népszava
Szerző
Témák
lakástakarék

Olcsóbbak lesznek az üzemanyagok

Publikálás dátuma
2018.10.17. 14:34
Illusztráció
Fotó: Népszava
A benzin átlagára 394 forint, a gázolajé 430 forint lesz.
Csökkenti pénteken az üzemanyagok literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára bruttó 5 forinttal, a gázolajé bruttó 3 forinttal mérséklődik – értesült piaci forrásokból szerdán az MTI. A csökkentéssel a benzin átlagára 394 forint, a gázolajé 430 forint lesz. Az üzemanyagok ára legutóbb szerdán változott: a gázolajé 2 forinttal, a benziné 7 forinttal csökkent. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.
Szerző

Ezzel a bankjeggyel már csak két hétig lehet fizetni

Publikálás dátuma
2018.10.17. 12:36

Fotó: Vajda József / Népszava
Már csak két hétig, október 31-ig lehet használni a készpénzes vásárlásoknál a régi - 2017 előtt kibocsátott - 1000 forintos bankjegyeket, mert október végén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bevonja azokat.
November 1-től már csak az idén márciusban megjelent, megújított 1000 forintos bankjegyekkel lehet fizetni, és ezt követően a kereskedők már nem kötelesek elfogadni a régi címleteket - közölte az MNB szerdán az MTI-vel.
A be nem cserélt régi 1000 forintos bankjegyek nem veszítik el értéküket, mert minden bank- és postafiókban három évig, a jegybankban pedig húsz évig díjmentesen beválthatók azonos címletű, törvényes fizetőeszközre.

A megújított 1000 forintos bankjegyek a kibocsátásuk óta jól terjednek, szeptember végéig az 1000 forintos bankjegyeknek közel 80 százaléka újakra cserélődött.
Az MNB felhívja minden olyan parkoló-, menetjegy-, ital- és áruautomata üzemeltető figyelmét, hogy - akik eddig még nem tették meg - haladéktalanul készítsék fel berendezéseiket az új 1000 forintosok elfogadására.
Szerző