A Kétfarkúak viszik tovább a genderképzést

Publikálás dátuma
2018.10.18 19:32
A titokzatos, Kutyapárt-közeli Basky graffitije a repülőgépező Orbán Viktorról
Facebook / Basky
Nyílt szemináriumi órákon, népfőiskola keretében népszerűsíti a Magyar Kéfarkú Kutya Párt az egyetemekről kitiltott társadalmi nemek tanulmányát.
TNT, azaz Társadalmi Nemek Tanulmányok címmel viszi tovább a Kétfarkú párt azt, ami menthető a kormányzati önkénnyel szétvert genderképzésből. A párt október 11-től 2019. január 3-ig nyílt szemináriumi órákat rendez, ahol a hallgatók „a társadalmi nemek tanulmányok fő elméleti témaköreivel, valamint a nők és férfiak társadalmi esélyegyenlőségének politikája alkalmazásának lehetőségeivel” ismerkedhetnek . 
Mindez nem a párttól várható vicc: bár valószínűleg kevesen tudják, tényleg van népfőiskolai programjuk, a meghirdetett órákat pedig az Attention fővárosi rendezvényteremben tartják meg.  A szemináriumokat Thun Éva neveléstudomány -és genderszakértő vezeti, a részvétel pedig ingyenes, de regisztrációhoz kötött; a program iránt annyian érdeklődtek, hogy az eddig meghirdetett órákra regisztrálni sem lehet már.
A kutyapárt szervezőként tőle szokatlan komolysággal jelzi, a részvételi elvárásokat – így azt, hogy a jelentkező nyitott legyen a helyben megállapodott szemináriumi működési „szabályok” elfogadására, kreatív módon járuljon hozzá a szeminárium során kialakuló közös élményhez és tudásalkotáshoz”.
A párt népfőiskolai projektjében egyébként nem csak genderképzésre, de egy sor más tanfolyamra is lehet jelentkezni, Excel-ismereti órákat, borász előadást, számítógépes játéktervezést, de szabolcsi töltöttkáposzta főzést is meghirdettek honlapjukon.

Junckernek elege van a gyűlöletből, jóbarátnak nevezte Orbánt

Publikálás dátuma
2019.02.21 12:32

Fotó: AFP/ JOHN THYS
„Teljességgel képtelen vagyok arra, hogy utáljak valakit” – mondta az Európai Bizottság elnöke.
Jóbarátjának nevezte Orbán Viktor kormányfőt csütörtökön Jean-Claude Juncker az újabb magyarországi tájékoztató kampány ellenére, és hangsúlyozta, hogy elég volt a gyűlöletből Európában. Juncker egy brüsszeli rendezvényen kérdésre válaszolva az MTI összefoglalója szerint azt mondta:
„teljességgel képtelen vagyok arra, hogy utáljak valakit. Nagyon meglepődtem, amikor láttam ezeket a gyűlölettel teli plakátokat Magyarországon, de nem adom fel, én nem vagyok olyan, pont az ellenkezője akarok lenni”.
Az Európai Bizottság elnöke hozzátette:
„nincs előrelépés Európában, ha a nemzetek egymás ellen harcolnak, nincs haladás gyűlölet mellett. Itt már tartottunk, elég volt belőle”.
Hétfő este Magyarország Kormánya a Facebookon jelentette be, hogy „tájékoztató akciót indít a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről”. Megjelentettek hozzá egy képet is: ezen Soros György és az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker látható, azzal a szöveggel, hogy Brüsszel be akarja vezetni a kötelező betelepítési kvótát, gyengíteni akarja a tagállamok határvédelmi jogait, valamint „migránsvízummal” könnyítenék a bevándorlást. Az Európai Bizottság keményen válaszolt, és „sokkolónak” nevezte, hogy „egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet ilyen szinten eluralta a közgondolkodást”, de a plakát téma volt az EU-ügyi miniszterek ülésén is, ahol a Magyarország elleni 7. cikkelyes eljárás keretében tárgyaltak a jogállam helyzetéről. Juncker később arról beszélt, hogy, „hazugságok ellen nem nagyon lehet mit tenni”. Lapunk arról is értesült, hogy a magyar kormány plakátkampánya miatt rendkívüli frakcióülést kezdeményezett Gunnar Hökmark, a svéd Mérsékelt Párt politikusa az Európai Néppártban.

Gulyás: még 30 venezuelai család vár a "hazatérésre"

Publikálás dátuma
2019.02.21 12:29

Fotó: AFP/ JUAN VITA
Nem migránsok, hazatérők a venezuelai menekültek a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint.
Mintegy 300 menekültet fogadott be a súlyos politikai és gazdasági káoszba süllyedt Venezuelából Magyarország, írta meg csütörtökön az Index. A téma a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely csütörtöki sajtótájékoztatóján is felmerült.
Mintegy 30 család vár még Venezuelában arra, hogy "hazatérjen" Magyarországra, mondta el Gulyás. A miniszter határozottan állította, hogy magyar állampolgárokról van szó: az 1990 óta hatályban lévő törvények szerint ugyanis akárhol éljen is, ha egy magyarnak gyereke születik, az is magyarnak számít, és ha erről nyilatkozatot tesz, állampolgárságáról papírt is fog kapni.
Akik nem tudják bizonyítani, hogy magyar felmenőkkel bírnak, azok pedig kedvezményes honosítási eljárással kaphatják meg az állampolgárságukat, mely során az eljáró intézmény eltekinthet még a feltételül szabott nyelvtudás meglététől is.