Így jelölte a Google térképe Orbán Viktor házát

Publikálás dátuma
2019.01.04. 12:42

Fotó: Google Maps
Megtrollkodták a világ legnépszerűbb internetes térképszolgáltatását.
A feliratot egyébként gyorsan eltüntették, már nem látható a Google térképén.
Szerző
Frissítve: 2019.01.04. 21:47

"Bazi nagy elégtelent" osztott ki Ujhelyi István Trócsányinak

Publikálás dátuma
2019.01.04. 12:15

Fotó: Draskovics Ádám
Az MSZP európai parlamenti képviselője ezzel azt a 131 oldalas dokumentumot minősítette, amelyben a kormány a Sargentini-jelentésben található bírálatokra igyekszik magyarázatot adni.
Ujhelyi István a saját hivatalos Facebook-oldalán élőben közvetítette, amint egy sajtótájékoztató keretén belül jókora egyest rajzol arra a szerinte csúsztatásoktól és hazugságoktól hemzsegő vaskos anyagra, amelyet a kormány a Sargentini-jelentésre válaszul átadott az Európai Tanácsnak. Helyszínnek az Igazságügyi Minisztériumot választotta, mivel az ezt vezető Trócsányi László volt az, aki bejelentette, a magyar kormány megtámadja az Európai Bíróságon az Európai Parlament kétharmaddal meghozott határozatát.

Ujhelyi elmondta, a 131 oldalas dokumentum teljes "elemzését" közzéteszik, benne az általuk talált 32 konkrét hazugsággal. Néhányat megemlített; például, hogy a szövegben szó van arról, a magyar kormány elkötelezett a média sokszínűsége mellett, vagy hogy a civil szervezetekkel szemben hozott törvény nem stigmatizál és nem hordoz negatív értékítéletet senkivel szemben. Ujhelyi hozzátette, szerepel a dokumentumban az is, hogy Magyarországon gördülékeny az EU-s pénzekkel kapcsolatos korrupciós ügyek felgöngyölítése - miközben a Tiborcz-féle Elios-ügyről természetesen egy szó sem esik.

A videóban a sajtótájékoztató 2:20-nél kezdődik, az "osztályzásra" 12:10-nél kerül sor:
Szerző
Frissítve: 2019.01.04. 17:46

Bedugulhatnak az autópályák a hétvégén

Publikálás dátuma
2019.01.04. 12:13
Illusztráció/AFP fotó
Hétvégén várhatóan a szokásosnál is nagyobb lehet a forgalom a főbb tranzitútvonalakon, elsősorban az M1-M0-M5-ös és az M1-M0-M3-as szakaszon a Nyugat-Európába visszatérő munkavállalók miatt.
Ezzel egy időben az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján pénteken késő délutántól elsősorban a Dunántúlon, majd szombattól az ország nyugati és északi területein is számottevő havazás várható. Pénteken az ország nyugati megyéiben viharos széllökések is várhatóak, szombaton a Dunántúl nyugati felében a havat havas eső, eső váltja fel, Veszprém megyére pedig - ahol akár 60-70 kilométer per órás széllökések is lehetnek - citromsárga riasztást adtak ki hófúvás veszélye miatt. Vasárnap már csak elszórtan fordulhat elő kisebb havazás - fejtették ki. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei a 2018. november 10-től mintegy 62 ezer tonna sót és több mint 3,6 millió liter kalcium-klorid oldatot juttattak ki a 32 ezer kilométeres országos közúthálózatra, a következő napokban pedig a társaság munkatársai 0-24 órás szolgálatot biztosítva végzik a szükséges téli útüzemeltetési feladatokat.
A hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat először az autópályákon, autóutakon és főutakon kezdik meg,

majd a településeket összekötő mellékutakon és alacsony forgalmú bekötőutakon folytatják. A hófúvásos szakaszokon a havazás elállásáig téliesebb útviszonyokra és lassabb haladásra kell készülniük a közlekedőknek. A szakemberek azt kérik, hogy a havazásban érintett területeken a közlekedők indulás előtt tájékozódjanak az aktuális út- és látási viszonyokról, valamint a forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu oldalon. Reggel öt és este 10 óra között nagyjából 3 óránként a www.utinform.hu/hirek/ut-es-latasi-viszonyok-a-kozutakon-2017-2018 linken országos, átfogó összesítéseket tesznek közzé az útviszonyokról.